Avrupa Yetim Eli temsilcileri bufalo saldırısına uğrayan çobanı ziyaret etti

Yaklaşık 8 ay önce bufalo saldırısına uğrayarak felç olan İbrahim Selat'ı ziyaret eden Avrupa Yetimeli temsilcileri, yatağa mahkûm olan 33 yaşındaki çobana moral desteğinde bulundu.

Ekleme: 23.07.2021 16:35:30 / Güncelleme: 23.07.2021 16:35:30 / Xeberen Kurdi
Destek için 

Afrika’nın Kenya ülkesinin Garissa kentine bağlı Masalani bölgesinde ailesinin geçimini çobanlıkla sağlayan 33 yaşındaki İbrahim Selat, 2020 yılının aralık ayında bufalo saldırısına uğrayarak felç oldu.

Kurban Bayramı yardım çalışmaları kapsamında Kenya'ya giden Avrupa Yetim Eli Türkiye temsilcisi Mehmet Ali Aysu ve beraberindeki gönüllüler, bufalo saldırısına uğraması sonucu felç olup yaklaşık 8 aydır yatağa mahkûm olan Selat'ı evinde ziyaret etti.

Gerçekleştirdikleri ziyaretle kendisine moral desteğinde bulunan Aysu, Selat'ın maddi imkansızlıklar nedeniyle 8 aydır ameliyat olamadığını belirtti.

Tedavisi için Kenya’nın başkenti Nairobi’de ameliyat olması gereken maddi imkansızlıklar nedeniyle ameliyat olamayan ve kendisine uzanacak yardım elini bekleyen Selat için hayırseverlere çağrıda bulunan Aysu, ailenin mağduriyetine dikkati çekerek şunları söyledi:

"Bu kardeşimiz, yaklaşık 8 ay önce çobanlık yaptığı esnada bufalo saldırısına uğrayarak omiriliklerinde zedelenme olmuş. 3 çocuk babası İbrahim şimdi ise yatağa mahkûm durumda ve tekrar yürüyebilmesi için yardım bekliyor. " (İLKHA)