Kenya'da Murat Yarmadelen adına deve kurban edildi

​Almanya'nın Köln şehrinde covid-19 hastalığına yakalanarak tedavi gördüğü hastanede vefat eden Avrupa Yetim Eli Köln Temsilcisi Murat Yarmadelen adına Afrika'nın Kenya ülkesinde bir deve kurban kesildi.

Ekleme: 22.07.2021 15:02:00 / Güncelleme: 22.07.2021 15:02:00 / Xeberen Kurdi
Destek için 

Kurban Bayramı vesilesiyle dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahibi yetim ailelere yönelik yardım çalışmaları sürdüren Avrupa Yetim Eli, Afrika'nın Kenya ülkesinde vefat eden Köln Temsilcisi Murat Yarmadelen'in ruhuna bir deve kurban etti.

Hayatını İslam'a adayan Murat Yarmadelen adına Kenya'da yapılan kurban kesimi hakkında açıklamalarda bulunan Avrupa Yetim Eli Türkiye Gönüllü Temsilcisi Mehmet Ali Aysu, şunları söyledi:

Doğu Afrika'nın Kenya ülkesindeyiz. Şu anda kurbanlıklarımızı kesiyoruz. Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta Avrupa Yetim Eli'nin Köln Temsilcisi Murat Yarmadelen kardeşimiz vefat etti. Bu kardeşimiz Elazığ Kovancılar ilçesi doğumlu olup memleketinde İslami çalışmalarda bulunmuş ve genç yaşta Avrupa'ya hicret etmek zorunda kalmıştı.

Aysu, "Gittiği yerde de çevredeki gençlerle ilgilenerek onları camiye toplamış, caminin dernek başkanlığını yapmış ve gerek ahlakı gerek misafirperverliğiyle gerek cömertliği ve gerekse davetçi kimliğiyle kısa zamanda Köln'de insanlar tarafından sevilmiş bir kardeşimizdi." dedi.

Yarmadelen'in vefatı için taziyelerini ileten Aysu, "Murat kardeşimiz, ne zaman bir Müslümanın başı sıkışsa onun yardımına koşmuş ve elinden geleni yapmıştır. Bizlerde onun vefakâr ve cefakâr çalışmasına binaen bir deve kesecek ve ruhuna hediye edeceğiz. Rabbim keseceğimiz bu kurbanı kendisi için kabul eylesin, Murat kardeşimizin cennete girmesi için vesile kılsın; ailesine ve dava arkadaşlarına sabırlar versin." ifadelerini kullandı.

Murat Yarmadelen kimdir?

Hayatını İslam'a adayan Hacı Murat Yarmadelen 27 Ocak 1968 yılında Kovancılar ilçesi Habap köyünde dünyaya geldi. Gençlik yıllarında İslami yaşamı ile çevresinde örneklik teşkil eden Yarmadelen, başörtüsü zulmünün yaşandığı 1989 yıllarında Elazığ'da gösterilere katılmış, gözaltı sürecinde türlü hakaret ve işkencelere maruz bırakılmıştı.

Yaklaşık 6 ay Erzincan Cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra 80'lerin sonunda öğrenci olarak Avrupa'ya giden Hacı Murat Yarmadelen, tavizsiz İslami çizgisine orada da devam ederek İslami yaşamıyla kısa sürede Avrupalıları kendisine hayran bırakmıştı.

Müslümanca davrandığı için Almanya'da iş dünyasında hızla büyümeye başlamasıyla beraber Memleketi Kovancılar'da ev ev dolaşarak fakirlere yardım eden Yarmadelen, İslam coğrafyasının dört bir yanındaki muhtaç ve yetimlere de yardımı asla ihmal etmezdi.

Almanya'nın Köln şehrinde Fatih Camii Başkanlığını yapan Hacı Murat Yarmadelen' yaklaşık bir ay önce Coronavirus teşhisi kondu. Bir ay yoğun bakımda kalan Yarmadelen, tedavi gördüğü hastanede 12 Temmuz günü vefat etti.

Yarmadelen, evli ve 3 çocuk babasıydı. (İLKHA)