Umut Kervanı Adana’da binlerce aileye kurban eti ulaştırdı

​Türkiye ve birçok ülkede ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım faaliyetlerinde bulunan Umut Kervanı Vakfı, Kurban Bayramı'nda binlerce aileye kurban eti ulaştırdı.

Ekleme: 22.07.2021 14:45:35 / Güncelleme: 22.07.2021 14:45:35 / Xeberen Kurdi / Adana Haberleri
Destek için 

Kurban Bayramı vesilesiyle "Kurbanın İhtiyaç Sahiplerine Umut Olsun" projesi kapsamında çalışmalar yürüten Umut Kervanı Vakfı, kurban bağışında bulunan hayırseverlerin vekâletlerini muhtaçlara ulaştırmak için bayramın ilk gününden itibaren çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor.

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde bir kesimhanede 150 kurbanlık koyun kesen Umut Kervanı, etleri parçalayıp temizledikten sonra 2’şer kiloluk poşetler halinde ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine ulaştırdı.

Vakfın çok sayıda üye ve gönüllüleri tarafından yürütülen hummalı çalışmaların ardından kurban etleriyle binlerce aile sevindirilirken, kurban bağışı kabulünün bayramın son günü ikindi vaktine kadar devam edeceği belirtildi.

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Adana Umut Kervanı Vakfı Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, Umut Kervanı’nın yönetici, üye ve gönüllüleriyle birlikte bayram günlerinde Allah rızası için çalıştıklarını dile getirdi.

“Yönetici, üye ve gönüllülerimizle muhtaçlar için sahadayız”

Fakir ve muhtaçlara bayramlarını feda ettiklerini aktaran Dizlek, Umut Kervanı yönetici, üye ve gönüllüleriyle sahada olduklarını ve fedakârca çalıştıklarını vurguladı.

Dizlek konuşmasının devamında ise, “Allah kardeşlerimizden ve hayır sahiplerinden razı olsun. Bu sene vakfımızın çalışmalarına ilgi büyüktü. Yurt içi ve yurt dışından derneğimize bağışlar yapıldı. Mazlum ve mustazafların yüzlerinin güldürülmesi için vesile olanlardan Rabbimiz razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Bayram boyunca çalışmalarının devam edeceğini belirten Dizlek, “Bugünkü kesimlerimizden sonra 2 bin 250 aileye kurban etlerini ulaştırdık.” şeklinde konuştu.

İhtiyaç sahiplerinin evlerine kadar kurban etleri ulaştırılırken, yardım alan aileler Umut Kervanı’na teşekkür etti. (İLKHA)