Avrupa Yetimeli Somali'de binlerce aileye kurban eti dağıttı

Kurban Bayramı nedeni ile Afrika ülkesi Somali'de bulunan Avrupa Yetimeli gönüllüleri burada yaptıkları hayır çalışması ile ihtiyaç sahibi ailelerin yüzlerini güldürdü.

Ekleme: 21.07.2021 18:05:06 / Güncelleme: 21.07.2021 18:36:13 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Genel merkezi Almanya'da bulunan Avrupa Yetimeli Derneği, Kurban Bayramı nedeni ile dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Afrika Kıtası'nın yoksul ülkelerinden Somali'de hayır çalışmalarını yürüttü.

 

Almanya'dan gelen dernek gönüllüleri yapılan çalışmalar öncesi kesilecek büyükbaş hayvanları incelediler. Heyet daha sonra kesimhaneye geçerek ülkedeki yoksullara dağıtılmak üzere onlarca büyükbaş hayvan kesimini gerçekleştirdi.

Kurban kesim ve paketleme işlemini yüze yakın personelle gerçekleştirdiklerini belirten Avrupa Yetimeli Derneği gönüllüsü Nizammetin Aygan, yapılan çalışma neticesinde her pakette 5 kilogram olmak üzere binlerce aileye kırmızı et ulaştırdıklarını belirtti.

Ülkede kurban eti yardımının ardından ilerleyen günlerde çeşitli hayır çalışmalarının da devam edeceğini belirten Aygan, "Afrika'nın Somali ülkesine geldik. Bağışçılarımızın bağışladığı kurbanlarla binlerce aileye umut olduk. Arka planımızda, kesimhanede personellerimiz harıl harıl çalışıyorlar. Yüze yakın personelle kestiğimiz kurbanlarımızı temizleyip, paketleme işlemini gerçekleştirdik. İşlemler bittikten sonra ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımı gerçekleştireceğiz. Kurban eti dağıtımı bittikten sonra önümüzdeki günlerde gıda paketi yardımı ve bağışçılarımızın bize göndermiş olduğu nakdi yardımları ihtiyaç sahibi ailelere inşallah ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.

Kurban kesimi ve paketlenmesinin ardından kamyonlara yüklenen etler ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Dağıtımın ardından Avrupa Yetimeli Derneği üyeleri bazı aileri ziyaret edip bir müddet sohbet ettiler, dertlerini ve sorunlarını dinlediler. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler