Alka Teknik Dilatasyon Profilleri

İlandır...

Ekleme: 21.07.2021 13:48:29 / Güncelleme: 21.07.2021 16:48:44 / Tanıtım
Destek için 

Alka Teknik, başta dilatasyon profilleri olmak üzere alüminyumdan farklı ürünleri kullanıma sunmaktadır. Uzun yıllardır bu alanda faaliyet göstermenin getirmiş olduğu deneyim ile uluslararası kalite standartlarında üretim yapmaktadır.

Dilatasyon Profili Nedir?

Günümüzde yapıların inşası için farklı teknik ve yöntemler kullanılmaktadır. Ancak kullanılan yöntem ve tekniklerin tamamının mühendislik bilimi ile desteklenmesi gerekir. Bitişik gibi görünen bağımsız yapıları için de mühendislik bilimi tarafından farklı yöntem ve teknikler geliştirilmiştir. İşte dilatasyon profili, bahsedilen tekniklerde çok önemli bir yere sahiptir.

Birbirinden bağımsız ama bitişik gibi görünen yapıların inşa edilmesi sürecinde, esneme konusuna ayrı bir önem verilir. Yapılar, tamamen bitişik olur ve esneme meydana gelirse, ortaya çıkacak sonucun büyük felaketlere neden olma ihtimalidir. Bahsedilen önemli risk, yapıların arasına belli bir boşluk (esneme payı) bırakılması ile çözülmüştür. Böylece esneme meydana gelse dahi, bağımsız yapılar birbirinden etkilenmeyecektir.

Esneme için bırakılan payların kötü görünümlerinin engellenmesi için dilatasyon profilleri kullanılmaktadır. Yapıların arasındaki boşluklar, tam olarak kapatılır ve böylece güzel bir görüntünün ortaya çıkması sağlanır. Bunun yanında Alka Teknik tarafından geliştirilen profiller, ilgili bölgenin dış etkilerden tamamen korunmasında da rol oynar.

Dilatasyon boşlukları, yapıların güvenlikleri için bir gerekliliktir. Buna karşın ilgili boşlukların yağmur, kar ve rüzgar gibi doğa olaylarına karşı yapıları savunmasız bıraktığı da bir gerçektir. Zaman içerisinde bu bölgelerde aşınmaların meydana gelmesi durumunda yapılar zayıflayacak ve farklı riskler ortaya çıkacaktır. İşte bu durumun engellenmesi ve ilgili boşlukların dış etkilerden korunması için dilatasyon profilleri kullanılmaktadır.

Dilatasyon Profili Çeşitleri

Dilatasyon profili denildiği zaman akla tek bir seçenek gelebilir. Ancak bu ürünün kendi içinde birçok çeşidi vardır. Öncelikle boşluğun büyüklüğüne göre 3 cm, 5 cm, 10 cm ve 15 cm gibi farklı seçenekler vardır. Bunların yanında kapaklı, kasisli, çelik, su izolasyonlu ve kauçuk gibi türleri de vardır. Alka Teknik tarafından üretilen ve kalitesi ile dikkat çeken bu ürünler, ihtiyaçların etkili bir şekilde karşılanmasını sağlar. Dilatasyon profilleri ve diğer ürünler hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.