Gergi Tavan ile Rüya Gibi Mekanlar

İlandır...

Ekleme: 21.07.2021 14:45:38 / Güncelleme: 25.07.2021 18:33:24 / Tanıtım
Destek için 

Gergi tavan, farklı renk ve tasarıma sahip dijital baskı ürünlerin ısı yardımıyla tavanlara uygulanması işlemine verilen isimdir. Yapılan uygulama sayesinde tavanlar, alışılmışın dışında bir görünüm kazanır ve ortamın havasını inanılmaz derecede değiştirir. Tavanlara uygulanan ürünlerin dijital baskı olması nedeniyle bu noktada büyük bir çeşitlilik vardır. Ortamı, kendi zevklerine göre şekillendirebilirsiniz.

Gergi Tavan Nasıl Yapılır?

Gergi tavanın yapılabilmesi, büyük bir profesyonellik gerektirmektedir. Öncelikle bahsedilen işlemi sadece bu alanda uzman olan ustaların yapabileceği unutulmamalıdır. Buna ek olarak yeterli teknik ekipmanın bulunması da gerekir.

İlk olarak gergi tavan modelleri içerisinden uygun olan seçenek tercih edilir. Daha sonra seçilen modele göre tavana belli büyüklükte bir havuz oluşturulur. Havuz, germe işleminin uygulanacağı bölüme verilen genel isimdir. Çoğunlukla asma tavan tekniği ile hazırlanır.

Havuzun hazırlanmasından sonra kenarlarının iç kısmına alüminyum profiller yerleştirilir. Bunların keskin bölümleri törpülenir ve böylece dijital baskının zarar görmesi engellenir. Ayrıca folyo şeklindeki bant da bu bölümlere uygulanır. Bu sayede germe işleminden sonra ilgili bölüme sinek ve benzeri maddelerin girmesinin önüne geçilmiş olunur.

Germe yapılacak alan hazırlandıktan sonra gergi tavan uygulamasına başlanılır. İlk olarak dijital baskı ürün, çapraz olacak şekilde köşelere yerleştirilir. Bunun ardından diğer köşelerde birleştirilir. Son olarak göbek atma olarak tabir edilen işlem ile her kenarın orta noktasında birleştirme yapılır. Bunların ardından ise eksik bölümler alüminyum profillere yerleştirilir ve işlem tamamlanır. Bahsedilen işlemin her aşamasında ısı uygulaması yapılır ve böylece ürünün genleşmesi sağlanır. Genleşme ile yerleştirme işlemi daha sorunsuz bir şekilde yapılmış olunur.

Gergi Tavan Fiyatları

Geri tavan fiyatları, genellikle m2 üzerinden hesaplanır. Yapılacak tavanın büyüklüğü, kullanılacak dijital baskının ebatları ve ürün kalitesi gibi unsurlar bu noktada etkilidir. Ayrıca tercih edilecek gergi tavan fiyatları de maliyetleri ve doğal olarak fiyatları etkilemektedir. Firmamız, sizlere en kaliteli hizmeti, en uygun fiyat avantajları ile sunmakta ve tavanlarınızın renklenmesini saplamaktadır. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir, fiyatlar ve modeller konusunda daha net bilgiler alabilirsiniz.