Umut Kervanı yetim ve muhtaç ailelere kurban eti ulaştırmayı sürdürüyor

Kurban Bayramı münasebetiyle Türkiye'nin birçok yerinde vekâleten kurban kesimi ve dağıtımı yapan Umut Kervanı, Mardin'in Midyat ilçesinde de yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı.

Ekleme: 21.07.2021 16:15:23 / Güncelleme: 21.07.2021 16:15:23 / Xeberen Kurdi / Mardin Haberleri
Destek için 

Midyat'ta muhtaçlara yaptığı yardım faaliyetleriyle takdir toplayan Umut Kervanı, her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da yüzlerce ailenin yüzünü güldürdü. Yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerini de unutmayan hayırseverler, Umut Kervanı aracılığıyla Afrika, Yemen ve Asya'daki yetim ve muhtaçlara ulaştırılmak üzere onlarca kurban hissesi gönderdi.

Midyat'ta 300 aileye kurban eti ulaştırıldı

Teşrik tekbirleriyle bir kesimhanede vekâleten kesilen kurbanlıkların etleri, önceden tespit edilen Midyat merkez ve mahallelerindeki yetim, fakir ve muhtaç 300 aileye ulaştırıldı.

Kurban faaliyetleri hakkında konuşan Midyat Umut Kervanı Yetkilisi Nureddin Ayyıldız, hayırseverlerin vekâleten verdikleri kurban etlerini yetim, fakir ve muhtaç ailelere ulaştırdıklarını söyledi.

“Kurban kesim ve dağıtımı bayram boyunca devam edecek”
Midyat Umut Kervanı olarak, bayramın son gününe kadar kesim ve dağıtım işlerini sürdüreceklerini belirten Ayyıldız, bağış çağrısında bulundu.

Ayyıldız, "2021 yılı kurban organizasyonumuz kapsamında Midyat Umut Kervanı olarak, vekâletlerini aldığımız bağışçı kardeşlerimizin kurbanlarını kestik. Özellikle, yardım komisyonumuz tarafından daha önceden tespit edilen yaklaşık 300 yetim ve muhtaç aileye kurban eti ulaştırdık.  Rabbim kurban bağışlayan hayırseverlerimizden razı olsun ve kabul etsin. Kurban kesimi ve dağıtımı çalışmalarımız bayramın 4’üncü gününe kadar devam edecek. Kurban bağışlarını bekliyoruz. Allah tüm kurban bağışı yapanlardan razı olsun." dedi.(İLKHA)