Kurban eti yıkanır mı? Kurban eti nasıl saklanır? Kurban eti ne zaman buzluğa konur?

Kurban Bayramı ile birlikte etin saklanması ve pişirilmesine yönelik sorular da arttı. Kurban bayramının en çok merak edilen Kurban eti yıkanır mı? ve Kurban eti nasıl saklanır? Kurban eti ne zaman buzluğa konur? Sorularının cevabı haberimizde…

Ekleme: 29.06.2022 00:00:15 / Güncelleme: 29.06.2022 14:13:25 / Sağlık / İstanbul Haberleri
Destek için 

Kurban Bayramı yardımlaşma ve dayanışmanın öne çıktığı günlerdir. Kesilen kurbanlar fakir ve muhtaçlara dağıtılır, bir kısmı ise evde saklanır. Kurban Bayramı ile birlikte etin saklanması ve pişirilmesine yönelik sorular da arttı. Peki, “Kurban eti yıkanır mı? Kurban eti nasıl saklanır? ve Kurban eti ne zaman buzluğa konur?” soruların cevabı haberimizde…

KURBAN ETİ YIKANIR MI?

Kurban bayramlarında en çok merak edilen konuların başında Kurban eti yıkanır mı? Kurban eti nasıl saklanır? ve Kurban eti ne zaman buzluğa konur? soruları geliyor. Uzmanlar, kurban etinin yıkanmamasını tavsiye ediyor. Konunun uzmanlarına göre et yıkandığında temizlenmiyor aksine bakterilerin çoğalmasına sebep oluyor. Bu sebeple kurban etinin yıkanması tavsiye edilmiyor. Uzmanlar etin doğru ısıda pişirilmesi durumunda tüm bakterilerin yok olacağını belirtiyor. Eti pişirmeden önce bir süzgeçte bekletilmesi ve tüm kanın süzülmesi öneriliyor. Ayrıca kurban etinin sıcak suyla yıkanması da insan sağlığı açısından tehlike oluşturuyor.

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR?

Kurban etinin saklanması da çokça merak edilenler arasında. Uzmanlar kurban kesildikten sonra etlerin parçalara ayrılmasını ve serin bir yerde yaklaşık 6 saat kadar dinlendirilmesi gerektiğini söylüyor. Bu sürede etin üstünün örtülmemesi gerekiyor. Ayrıca kurban etinin sinek ve böceklerden de korunması öneriliyor.

KURBAN ETİ NE ZAMAN BUZLUĞA KONUR?

Kurban eti dinlendirildikten ve ısısını kaybettikten sonra buzluğa veya derin dondurucuya koyulabilir. Kurban etini pişirmek için derin dondurucudan çıkardığınızda ise mümkünse dışarıda bekletmeyin. Buzdolabının sebzeler için olan bölümünde çözme işlemini gerçekleştirmeniz daha sağlıklı olacaktır.  Çözülen etin tekrar dondurulması ise sağlık açısından oldukça zararlı.

İlgili Haberler