Halk Umut Kervanı Vakfının kurban organizasyonundan memnun kaldı

​2021 kurban organizasyonu kapsamında Umut Kervanı'na kurban vekâleti ve kurban bağışı veren vatandaşlar, vekâletleri yerine getiren vakfın çalışmalarından memnun kaldı.

Ekleme: 20.07.2021 14:40:17 / Güncelleme: 20.07.2021 14:55:56 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Bu yıl Türkiye'nin yanı sıra dünyanın 20 ülkesinde bağış ve vekâlet yoluyla kurban organizasyonu gerçekleştiren Umut Kervanı Vakfı, bu kapsamda İstanbul'da da yüzlerce kişinin vekâletini yerine getirdi.

 

Yüzlerce gönüllüsüyle birlikte sabahın ilk ışıklarıyla kurban kesim alanında hazır bulunan vakıf yetkilileri, kurban sahipleriyle birlikte kıldıkları bayram namazı sonrasında kurban kesim işlemlerini gerçekleştirmeye başladı.

Salgın kuralları çerçevesinde hijyene dikkat edilerek titizlikle kesilen kurbanlar, gönüllülerin desteğiyle hızla parçalanıp kurban sahiplerine teslim edildi.

Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran

"Tek amacımız evlerine et girmeyen ihtiyaç sahiplerine ulaşmaktır"

Kurban kesim organizasyonu ve çalışmaları hakkında İLKHA'ya konuşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Bugün Sabah namazıyla beraber alana intikal ettik. Şu an burada İstanbul Avrupa yakasında hayırseverlerimizin vermiş oldukları kurban vekâletleri doğrultusunda kurbanlarını kesiyoruz. Pandemiden dolayı hijyen kuralları, sosyal mesafeye özellikle dikkat etmeye çalışıyoruz. Şu an kurbanlıklarımızı kesiyoruz ve inşallah öğleden sonra sahaya intikal ederek ihtiyaç sahiplerine kurban etlerini ulaştıracağız. Üye ve gönüllülerimiz büyük bir özveri ile çalışmaktalar hepsinin tek amacı bu bayramda evlerine et girmeyen ihtiyaç sahiplerine ulaşıp onlara kurban eti ulaştırmaktır. Gayretlerinden ötürü hepsine teşekkür ederiz." dedi.

Emin Elaltuntaş

"Kurbanımı her yıl Umut Kervanı aracılığıyla kesiyorum"

2013 yılından bu yana her senen Umut Kervanı aracılığıyla kurban kestiğini söyleyen Emin Elaltuntaş, "Çok şükür organizasyon çok güzel. Elamanlar özverili bir şekilde çalışıyorlar. Bu güne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım bu yüzden her yıl Umut kervanı aracılığıyla kurbanımızı kesiyoruz. Kendilerinden çok memnunuz. Allah onlardan razı olsun." diye konuştu.

Volkan ışık

"Hem kesim hem de organizasyon çok güzel"

Bu senen ilk defa Umut Kervanı aracılığıyla kurban kestiğini belirten Volkan Işık, "Daha önce ailem ile birlikte kesiyorduk. İlk defa böyle bir kesim organizasyonuna denk geldik. Hem kesim hem de organizasyon çok güzel çok beğendik bütün kesim işlemleri İslami kurallara uyularak yapılıyor, aynı zamanda çalışanlar da işlerini hakkıyla yerine getiriyorlar Allah hepsinden razı olsun." şeklinde konuştu.

Ayhan Arslaner

Umut Kervanı'na ilk defa vekâlet verdiğini vurgulayan Ayhan Arslaner ise organizasyonu gayet başarılı bulduğunu, bir dahaki sene yeniden gelmeyi düşündüğünü söyledi.

Yener Özcan

4 yıldır umut Kervanı aracılığıyla kurban kestiklerini kaydeden Yener Özcan da, vakıf tarafından sunulan hizmetten memnun olduklarını belirterek herkesin kurban bayramını tebrik etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler