Umut Kervanı ihtiyaç sahibi ailelere umut olmayı hedefliyor

​"Kurbanınız Umut Olsun" sloganıyla kurban eti çalışmalarını yürüten Diyarbakır Umut Kervanı, vekaletlerini aldıkları kurbanlıkları keserek yarından itibaren dağıtımına başlayacak.

Ekleme: 20.07.2021 12:35:53 / Güncelleme: 20.07.2021 12:35:53 / Xeberen Kurdi / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Her yıl olduğu gibi bu sene de Kurban Bayramı'nda kurban organizasyonuyla ihtiyaç sahibi ailelere umut olmayı hedefliyor.

Bayram namazı sonrası kurbanlık kesimi çalışmalarını başlatan Diyarbakır Umut Kervanı, paketleme işlemlerini yarın sabaha kadar tamamlayarak bayramın 2'nci günü itibariyle kurban etlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracak.

Arife günü kurbanlık hayvanları besi alanından alıp kesimhaneye doğru sevkiyatını başlatan Diyarbakır Umut Kervanı, bayram namazı sonrası kesim işlerine başladı.

Kurban kesimi ve dağıtım süreci hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Abdurrahim Karadeniz, geçen yıl ulaştırdıkları 7 bin kurban eti paket sayısını bu sene 20 bin çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Diyarbakır Umut Kervanı olarak her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi yeniden kurban çalışmalarının olduğunu Karadeniz, "Birçok platformda halkımıza kurban bağışı noktasında çağrıda bulunmuştuk. Allah razı olsun binlerce kişi bu çağrıya icabet edip bizlere vekaletlerini verdiler. Bu sabah itibariyle kesimlerimiz de başladı. Burada vekaletini bize verenler için bulunuyoruz. İnşallah on binlerce aileye kırmızı et dağıtacağız." dedi.

Yardım ulaştırdıkları ihtiyaç sahibi ailelerden söz eden Karadeniz, "Kurban eti ulaştıracağımız aileler, daha önceden tespitini yaptığımız mağdur, ihtiyaç sahibi ailelerdir. Bu konuyla ilgili tüm hazırlıklarımızı yapmışız. Dağıtımı üye ve gönüllülerimiz ellerindeki listeye göre yapacak. Kim kime et verecek hepsini ayarlamışız. En kısa sürede tüm etleri ulaştıracağız. Geçtiğimiz yıl 7 bin aileye kurban eti ulaştırdık ama bu seneki hedefimiz 20 bin ailedir. Allah'ın izniyle bayramın son gününe kadar bu hedefimize ulaşacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)