Milyarder Jeff Bezos ve ekibi bugün uzaya çıkıyor

Amazon'un kurucusu, kendisine ait roket şirketi Blue Origin’in uzay aracında, kısa bir uçuşla Dünya'dan ayrılıp tekrar yere dönecek. Bezos’a kardeşi Mark Bezos, 82 yaşındaki Wally Funk ve 18 yaşındaki Oliver Daemen eşlik edecek.

Ekleme: 20.07.2021 12:28:05 / Güncelleme: 20.07.2021 12:28:05 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

Uzay turizminde iddialı İngiliz milyarder Richard Branson’ın ardından Jeff Bezos da uzaya gidiyor.

 

57 yaşındaki Bezos, sahibi olduğu Blue Origin şirketinin roketi ile tarih yazmaya hazırlanıyor.

Bezos’un hayalini gerçekleştirdiği deneyiminde kardeşi Mark Bezos, 82 yaşındaki Wally Funk ve 18 yaşındaki Oliver Daemen de yanında olacak. New Shepard ismi verilen uzay aracı, 76 kilometre yükseklikte roketten ayrılacak ve dört mürettebatı taşıyan kapsül, 106 kilometre yüksekliğe doğru yolculuğa devam edecek.

 

Bezos ve beraberindekiler 4 dakika boyunca yerçekiminin olmadığı uzay boşluğunu deneyimleyip dünyaya geri dönecek. Bu eşsiz deneyimin sadece 11 dakika sürmesi bekleniyor.

Bezos, tarihi uçuş öncesi "Heyecanlıyım. İnsanlar bana gergin olup olmadığımı soruyor. Gergin değilim ama merak ediyorum. Neler öğreneceğimizi merak ediyorum" sözleriyle duygularını anlattı.

Uçuşun bugün Türkiye saati ile 16.00'da gerçekleşmesi bekleniyor. Uzay uçuşu, Blue Origin'in resmi YouTube sayfasından canlı olarak izlenebilecek.