Kurban Bayramı sevinci yaşanıyor

Kurban Bayramı namazı için sabahın erken saatlerinde camilere akın eden vatandaşlar, camilerde bayram namazını kıldıktan sonra kurbanlarını kesmek için evlerine dağıldılar.

Ekleme: 20.07.2021 07:20:11 / Güncelleme: 20.07.2021 08:35:37 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Allah'ın (Celle Celaluhu) Müslümanlara ikramı olan Kurban Bayramı'nda Gaziantep'te tüm camiler dolup taşarken bayram namazı için vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın etti.

Bayram namazı öncesi kente genelindeki tüm camilerde temizlik ve dezenfeksiyon işlemi yapılırken camilerin içinde ve dışında yerlere, sosyal mesafeye uyulması için işaret bantları yapıştırıldı.

 

Namaza gelen kişiler kontrollü bir şekilde içeri alınırken oturma yerleri bir metre arayla sosyal mesafe kurallarına uyarak ayarlandı. Vatandaşlar ibadetlerini alınan önlemlerle birlikte yerine getirdi.

Maske ve sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak kılınan Kurban Bayramı namazında vatandaşlar, evlerinden getirdikleri seccadeleri kullandı.

Babalarıyla bayram namazına gelen çocuklar camilerde renkli görüntüler oluştururken kent genelinde bayrama ulaşmanın sevinci yaşanıyor. Bayram namazı için camilere akın eden vatandaşlar, dualar ederek yapılan vaazı dinledi.

Bayram namazı için kentin en büyük camilerinden olan Hayriye Büyükekşi Camii’ne gelen vatandaşlar, namaz öncesi cami imam hatibinin bayram sohbetini dinledi. Namaz vaktinin girmesiyle hep birlikte saf tutan vatandaşlar, bayram namazını coşku içerisinde kıldı.

Namazın ardından teşrik tekbirleriyle minbere çıkan imam hatipler, bayramların anlam ve önemini anlatan hutbe verdi.

Hutbede, bayramda dargınlıkların giderilmesi, hasta ve akraba ziyaretlerinin önemi vurgu yapılırken vatandaşlardan Kurban Bayramı boyunca Covid-19 salgını tedbirlerine uyulması ve tedbirlerin elden bırakılmaması istendi.

İslam aleminin Kurban Bayramı’na kavuşmanın büyük sevincini yaşadığı belirtilen hutbede, Allah'ın (Celle Celaluhu) Müslümanlara ikramı olan bayramların en güzel şekilde idrak edilmesine vurgu yapıldı.

Namaz sonrası İLKHA’ya konuşan vatandaşlar, Kurban Bayramı'nın İslam âleminin kurtuluşuna ve Müslümanların vahdetine vesile olmasını dileyerek tüm İslam âleminin bayramını kutladılar.

“Kurban Bayramı’nın Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile olmasını dilerim”

Bayram günlerinin Müslümanların dayanışma birlik ve beraberlik günleri olduğunu belirten Cuma Yıldız, “İbadet niyetiyle kurbanlarımızı kesiyoruz. Rabbim inşallah kabul eylesin. İnşallah bu musibetleri bizden fed eylesin. Bu bayramın Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile olmasını dilerim. Herkese hayırlar bayramlar diliyorum.” dedi.

“Avrupa’da maalesef bu ortam ve atmosfer biraz zor bulunuyor”

Kurban Bayramı için Almanya’dan Gaziantep’teki ailesinin ve akrabalarını ziyarete geldiğini belirten Atilla Yıldız ise, “Allah’a hamd olsun bu güzel atmosferi yaşıyoruz. Avrupa’da maalesef bu ortam ve atmosfer biraz zor bulunuyor. Çünkü İslam beldelerinde olmak bir başka güzel. İslam beledilerinde Kurbanlar kesiliyor ama maalesef Avrupa’da kurbanlarımızı kendimiz kesemiyoruz. Bir şekilde bir yerlere ulaştırmaya çalışıyoruz. İslam beldelerine sıla-ı rahime geldik. Bize bu günleri gösterdiği için Allah'ın (Celle Celaluhu) hamdu senalar olsun. Bugün Filistin’de ve diğer İslam ülkelerinde bu atmosferi yaşayamayan, zor durumda kalan Müslüman kardeşlerimizi unutmadık. Rabbim onların da bir an önce üzerindeki bu sıkıntıyı inşallah gidersin.” temennisinde bulundu.

“Kurban Bayramı mübarek olsun”

Kurban Bayramı’na çok kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirten Talat Yeter de, “Pandemiden dolayı iki yıldır bayram namazı için camilere gelemiyorduk, bayram namazını cemaatle birlikte kılamıyorduk. Bu bayram namazını cemaatle birlikte kıldık. Herkesin Kurban Bayramı mübarek olsun. Kurbanımızı kestikten sonra kurban kesemeyenlere et vermeliyiz. Ondan sonra mezarlığa gitmeliyiz. Mezarlıktan sonra da büyüklerimizi ziyaret edip bayramlarını kutlamalıyız, onların ellerini öpmeliyiz. Sonra da küçüklerde büyüklerini ziyaret ederek bayramlarını kutlarlar. Bu şekilde bayram güzel bir şekilde idrak edilir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar