Arefe gününde mezarlık ziyaretleri unutulmadı

Her bayram öncesinde olduğu gibi Kurban Bayramı arefesinde de Gaziantep’te vatandaşlar, vefat eden yakınlarının kabirlerini ziyaret etti.

Ekleme: 19.07.2021 12:50:11 / Güncelleme: 19.07.2021 12:56:21 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kurban Bayramı öncesi vefat eden yakınlarının mezarlarını ziyaret eden vatandaşlar, yakınları için dua okudu. Sabahın erken saatlerinden itibaren kabir ziyaretine gelen kimi vatandaşlar, yakınlarının kabri başında dua ve Kur'an-ı Kerim okurken kimisi de kabirlerin etrafında temizlik yaparak mezarları suladı.

Ramazan Bayramı'nda Covid-19 salgını gerekçesiyle uygulanan 17 günlük tam kapanma nedeniyle vefat eden yakınlarının kabirlerini ziyaret edemeyen vatandaşlar, Kurban Bayramı arifesinde kabir ziyareti yaptı.

 

Gaziantep’te vatandaşlar, özellikle de sabah erken saatlerden itibaren Yeşilknet ve Asri Mezarlığa akın etti. Arife günü mezarlık ziyaretinin daha sevaplı olduğunu düşünerek Kur’an-ı Kerim ve dua okumak isteyen vatandaşlar, kent merkezindeki mezarlıkların yanı sıra ilçe ve köylerdeki mezarlıkları ziyaret etti.

Covid-19 salgını nedeni ile geçen senelerde mezarlarda oluşan yoğunluğun bu yıl olmadığı gözlenirken mezarlıkta bulunan yakınlarını ziyarete geldiklerini belirten vatandaşlar, vefat eden yakınları için dua ve Kur’an-ı Kerim okuduklarını söylediler.

“Rabbim vefat eden yakınlarımızın mekanını cennet eylesin”

Vefat eden annesinin kabrini ziyaret ettiğini belirten İsmail Törer, “Öncelikle tüm İslam aleminin Kurban Bayramı mübarek olsun. Bugün arefe günü, tüm ölmüşlerimizin ruhunu Rabbim şad etsin ve vefat edenlerimizin mekanını cennet eylesin. Biz de bugün arefe günü dolayısıyla annemizin kabrini ziyaret etmeye geldik. Hem annemin hem de tüm vefat edenlerin ruhuna Fatiha okuduk. Allah kabul etsin.” dedi.

“Bir yıldan beri mezarlığa gelemiyorduk”

Bayram arifesinde vefat eden akrabalarını ziyaret etmeye geldiğini söyleyen Bülent Yılmaz ise şöyle konuştu:

“Bugün arefe günü ve mezarlığa geldik. Bir yıldan beri mezarlığa gelemiyorduk. Vefat edenlerimizin kabrini sık sık ziyaret etmemiz lazım. Ama bu hastalıktan dolayı gelemiyoruz. İnşallah her zaman böyle olur, vefat eden yakınlarımızın kabirlerini ziyaret ederiz, onların ruhuna Fatiha ve dua okuruz. Vefat eden yakınlarımızı ziyaret etmek güzeldir. Yasak olmadığı sürece her zaman vefat eden yakınlarımızın kabrini ziyaret etmeliyiz.”

“Vefat eden yakınlarımızın kabirlerini ziyaret etmeliyiz”

Geçtiğimiz aylarda trafik kazası sonucu vefat eden yeğeninin kabrini ziyaret etmeye geldiğini belirten Hacı Çulcu da, ““Vefat eden yakınlarımız bayramlarda ve arefe günlerinde bizlerden dua bekliyorlar. Her gün onlar için Kur’an-ı Kerim okuyup dua ediyoruz. Ama yine de bayramlarda gelip onları ziyaret etmeliyiz. Mezarlarının başında dua etmeliyiz. Rabbim bütün vefat eden yakınlarımıza rahmet eylesin. Bizleri de ölümden ibret alanlardan eylesin.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler