Pakistan'dan Mescid-i Aksa saldırılarına kınama

Yahudi işgalci yerleşimciler, Mescid'i Aksa'ya baskın düzenleme çağrısı yaptı. Filistinliler, Mescid-i Aksa'ya koştu. Ancak işgal rejimi güçlerinin şiddetiyle karşılaştı. Pakistan, Mescid-i Aksa'daki saldırılar sebebiyle işgal rejimini kınadı.

Ekleme: 18.07.2021 23:01:26 / Güncelleme: 18.07.2021 23:01:26 / Dünya
Destek için 

Pakistan, "işgal rejimi güçlerinin, işgal altındaki bölgelerde ibadet edenlere ve Mescid-i Aksa'nın kutsallığına yönelik şiddetli saldırılarını" kınadı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, uluslararası topluma Filistinlileri korumak için derhal adım atması çağrısında bulunulurken, işgal rejiminin bu saldırılarının, tüm insani normlara ve insan hakları hukukuna karşı olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "işgal rejimi güçlerinin", işgal altındaki bölgelerde ibadet edenlere ve Mescid-i Aksa'nın kutsallığına yönelik şiddetli saldırıları kınanırken, Pakistan hükümetinin, Filistin halkı ve hükümetiyle, adil temel hak ve eşitlik taleplerinde dayanışma içerisinde olduğu ifade edildi.

Mescid-i Aksa'da neler yaşadı?

Sabah saatlerinden itibaren 1210 işgalci Yahudi yerleşimci, işgal rejimi polisinin korumasında, sözde Süleyman Mabedi'nin yıkılışının yıl dönümü olarak kabul ettikleri ve "Tişa BeAv" adını verdikleri matem günü dolayısıyla Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Fanatik Yahudilerden Mescid-i Aksa'ya 'polis korumalı' baskın
İşgalci Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına tepki gösteren Filistinliler ile işgal rejimi polisi arasında Harem-i Şerif'te olaylar yaşandı. Plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanan işgal rejimi polisi, çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

Mescid-i Aksa'nın içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinin tüm kapılarına bariyerler kuran işgal rejimi polisi, ayrıca Harem-i Şerif'e 40 yaş altı Filistinlilerin girişine de izin vermiyor.