Batman Üniversitesi'nde 15 Temmuz Konferansı düzenlendi

Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonunda "15 Temmuz: Üst Aklın İslam Coğrafyasındaki Ilımlı İslam Eldiveni" temalı bir konferans gerçekleştirildi.

Ekleme: 18.07.2021 17:05:37 / Güncelleme: 18.07.2021 17:05:37 / Xeberen Kurdi / Batman Haberleri
Destek için 

Batman Üniversitesi 15 Temmuz darbe girişimi etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansa Batman Valisi Hulusi Şahin, Rektör Prof. Dr. İdris Demir, üniversite personelleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansta selamlama konuşması yapan Vali Şahin, "Kahramanlıklarla, şehadetlerle yazılan bir tarihimiz var. Ama güzel olanı ölmeden yaşayarak ve uçurumun eşiğine gelmeden memleketimi yükseltmek için bir şeyler yapmak… Peki, nasıl oluyor da meczup bir adam kendine hoca diyor, bir şeyler anlatıyor. Anlattıklarının yüzde 90'ını kıssalardan, masallardan ibaret, hiç ayete yanaşmıyor, hadislerin etrafından dolanıyor." dedi.  

Şahin, "Papaya kendi mütevazi hizmetkarlığını teklif ediyor, kendini kâinat imamı olarak, kutbu azam olarak tanımlıyor. Kainata yön veren bir konumda tanımlıyor. Fakat nasıl oluyor da koca koca hocalar, ilahiyat profesörleri, tefsirciler, kelamcılar, koca koca valiler, generaller, onlar- bunlar etrafında pervane oluyor, bu kişinin her dediğini yapıyor? Nasıl oluyor da kendi tankıyla, kendi topu, tüfeğiyle kendi insanını öldürecek kadar mankurtlaşıyor? Allah bir daha böyle büyük felaketler yaşatmasın. Bunun için de aklını kullanan, Allah'ın ipine sarılan ve Allah'tan başkasını da veli edinmeyen insanlardan eylesin." şeklinde konuştu.  

Konferansta bir konuşma yapan Batman Üniversitesi Rektör Prof. Dr. İdris Demir ise tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek söze başladı. 

Demir, "Dahili ve harici bedbahtların memleketimizi dört bir yandan kuşattığı ve milletimizi yoklukla terbiye edebileceklerini sandığı bir dönemde, bu kutlu mücadeleyi veren, zafer destanına dönüştüren aziz milletimiz elbette hiçbir zaman karşısındaki gücün ışıktan hızlı füzelerine, ağır bombardıman uçaklarına aldırış etmeyecektir. Şair Tevfik Fikret'in şu güzel dizelerini hatırlatmak istiyorum: Zulmün topu var, güllesi var, kal'ası varsa, Hakkın da bükülmez kolu, dönmez yüzü vardır." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye Prof. Dr. Mehmet Çelik gelerek konuştu.

Salondaki konukların kendisini ilgiyle izlediği konferansta, Batının, stratejik akıl üreten masalarda nasıl da ılımlı İslam eldiveni giyerek, cemaat ve tarikatlar ve diğer unsurlar üzerinde akıl almaz dokunuşlar yaparak yön verdiğini kendine has tespitleri ve üslubuyla anlattı. 

Konferanstan sonra gerçekleştirilen plaket sunumundan sonra Prof. Dr. Mehmet Çelik, kitaplarını imzaladı. (İLKHA)