Siyasi parti ve STK temsilcilerinden Minia Kudüs tırına ziyaret

Malatyalılar ile buluşan Mescid-i Aksa ile Kubbet-üs Sahra maketini taşıyan Minia Kudüs tırını ziyaret eden siyasi parti ile STK temsilcileri, maketinin bile insanı duygulandırdığını, Kudüs ve Mescid-i Aksa bilincini oluşturduğunu belirttiler.

Ekleme: 17.07.2021 21:40:13 / Güncelleme: 17.07.2021 21:42:50 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gönüllerde diri tutmak için Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı’nın iş birliği ile organize edilen Mescid-i Aksa ile Kubbet-üs Sahra maketini taşıyan Minia Kudüs tırı bugün Malatyalılar ile buluştu.

 

Yeni Camii Meydanı'nda (Soykan Meydanı) saat 10.00’da ziyarete açılan Minia Kudüs tırı ve fotoğraf sergisi, başta siyasi parti ve STK temsilcileri olmak üzere vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Mescid-i Aksa’nın maketini bile ziyaret etmenin insana çok farklı duyguları hissettirdiğini belirten HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Minia Kudüs tırını gördüğünde duygulandığını, bir anda kendini kutsal topraklarda hissettiğini söyleyen Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkan Yardımcısı Hamit Karakuş, tüm Müslümanların birlik içerisinde Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkması gerektiğini söyledi.

AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, Nasıl ki Ayasofya-i Kebir Camii özgür olduysa Allah’ın izniyle Kudüs’ünde bir gün Müslümanların bu gayret ve çabalarıyla özgürlüğüne kavuşacağını belirtti.

"Maketi bile insanlarda Kudüs ve Mescid-i Aksa bilincini oluşturuyor"

 Mescid-i Aksa’nın maketini bile ziyaret etmenin insana çok farklı duyguları hissettirdiğini belirten HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer, "Kudüs İslam’ın ve insanlığın ortak davasıdır. Bizde Parti olarak yapılan bu çalışmaya destek vermeye, içinde olmaya ve Kudüs’le şeref bulmaya çalışıyoruz. Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın bize ihtiyacı yok, kutsal mekanların sahibi Allah'tır ama bizlerin de sahip çıkmamız gerekir. Bir maketi bile ziyaret etmek, bizlerde olağan duygulara sebebiyet verdi. Müsait olan tüm Malatyalı hemşerilerimizi ziyaret etmeye davet ediyorum. Görevlilerin maketle ilgili verdikleri bilgiler bile insanlarda Kudüs ve Mescid-i Aksa bilincini oluşturuyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

"Tüm Müslümanların birlik içerisinde Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkması gerekir"

Minia Kudüs tırını gördüğünde duygulandığını, bir anda kendini kutsal topraklarda hissettiğini söyleyen Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkan Yardımcısı Hamit Karakuş, "Bütün Müslümanların Mescid-i Aksa’nın ve Kubbet-üs Sahra’nın şuurunda olması gerekir. Çünkü Peygamber Efendimizden bizlere mirastır ve Peygamber Efendimiz oradan Miraca yükselmiştir. Ama siyonist rejim orayı yıkma uğraşı içerisinde, tüm Müslümanların birlik içerisinde Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkması gerekir diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.

"Nasıl Ayasofya-i Kebir Camii özgür olduysa Allah’ın izniyle bir gün Kudüs’te özgür olacak"

AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ise "Yetimler Vakfı’nın, Malatya’da Kudüs dramını dünyaya duyurma ve gündemde tutmaya adına sergiledikleri Minia Kudüs tırını ziyaret ettik. Emeklerine sağlık, gerçekten bir anda kendimizi orada hissettik. Nasıl Ayasofya-i Kebir Camii özgür olduysa, Allah’ın izniyle bir gün Kudüs’te özgür olacak. Bunu gündemde tutmaya ve bu etkinlikte emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle Kudüs’te bir gün Müslümanların bu gayret ve çabalarıyla özgürlüğüne kavuşacaktır." diye konuştu.

"Böyle bir organizasyonu gerçekleştiren Yetimler Vakfına teşekkür ediyoruz"

Kudüs’ün, Müslümanların şiarı olduğunu anımsatan Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Behcet Sevgili, "Kâbe-i Muazzam'dan sonra İslam'ın en büyük şiarlarından olan ilk kıblegahımız Mescid-i Aksa ve Kudüs’ü Şerif bugün zalim, despot ve eşkıyaların elinde esir bulunmaktadır. Minia Kudüs maketinin Malatya’ya teşriflerinden dolayı bu organizasyonu gerçekleştiren Yetimler Vakfına teşekkür ediyoruz. Bizde Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği olarak destek sunmak amacıyla gelip ziyaret ettik." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler