Necla ve Metin Büyükşen cinayetinde ilk tutuklama, Katil o mu?

Büyükşen cinayetinde son dakika haberi gündeme bomba gibi düştü. Mehmet Ali Dayanır tutuklandı! Çifte cinayetin altındaki gerçek sebep ne?

Ekleme: 15.07.2021 19:39:18 / Güncelleme: 16.07.2021 19:46:36 / Güncel
Destek için 

Günlerce konuşulan Büyükşen çifti cinayeti il ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Konya'da Necla Büyükşen (54) ve Metin Büyükşen'in (55) 3 yıl önce evlerinde pompalı tüfekle öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 24 şüphelinin jandarmadaki sorguları sürüyor. Şüphelilerin HTS (iletişim) kayıtları ile WhatsApp yazışmalarının dökümlerine ulaşılıp, sorgulamalar yapılırken, adreslerde ele geçirilen av tüfekleri ise incelemeye alındı.

3 yıl önce işlenen ve 'mehir cinayeti' olarak hafızalara kazınan Necla ve Metin Büyükşen çiftinin katili bulundu mu?

Kurulan özel ekibin ardından 24 kişinin gözlatına alındığı Büyükşen cinayetinde, bir TV programındaki canlı yayınında da defalarca adı geçen Mehmet Ali Dayanır, gözaltının 3. gününde elleri kelepçeli bir şekilde sağlık kontrolüne götürüldü.

BÜYÜKŞEN CİNAYETİNDE İTİRAF GELDİ Mİ?

Devletin bütün kurumlarıyla olayın üzerine gittiği basına yansıyan haberlerde yer alıyordu. Bu haberlerde cinayetle ilgili dikkat çeken bir isim vardı. Oda Mehmet Ali Dayanır ismiydi. Peki, kimdir Mehmet Ali Dayanır?

Mehmet Ali Dayanır, Metin ve Nejla Büyükşen çiftinin cinayetinde gözaltına alınan isimlerden biridir.

Aile ile ilişkisi ise, çiftin gelinlerinin kuzeni olması. Yani oğulları Uğur'un kayınbiraderi sayılır.

Mehmet Ali Dayanır, Konya'nın İsmil ilçesinde oturuyor. Hengüz 20'li yaşların başlarında olan Dayanır, bu ilçede büyüdü. Ailesi çiftçilikle uğraşıyor. Dayanır'ın, cinayetin işlendiği 2018 yılından bu yana Facebook'ta hiç paylaşım yapmadığı, en son paylaşımını ise Temmuz 2018'de yaptığı görülüyor.

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesi'ndeki evlerinde 54 yaşındaki Necla ile 55 yaşındaki eşi Metin Büyükşen, kar maskeli, olayın tanığı olan kızlarının iddiasına göre susturucu takılmış biri tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. Çiftin biri doktor 3 çocukları vardı. Osman Büyükşen en büyük çocuklarıydı ve çocuk doktoru olmuş, Şırnak'ta zorunlu hizmet yapmıştı. Diğer çocukları Uğur Büyükşen ise Betül Büyükşen ile evliydi. Çiftin bir de kızları vardı. Büşra Büyükşen, o korkunç cinayetin tanığıydı.

Öte yandan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Büyükşen çiftinin kızları Büşra Büyükşen, keşif ve yer gösterme için eve getirildi. A Haber muhabiri İbrahim Doğan'ın aktardığı bilgiye göre, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve İl Jandarma Komutanlığı yetkililerinin de yer aldığı keşifte, Büyükşen'e olay günü yaşananlar soruldu. Keşife, Büyükşen'in doktor olan ağabeyi Osman Büyükşen de katıldı.

"Jandarma eve geldi ve inceleme yaptı. Yaklaşık 1.70 boylarında. Tanıdığım bir insan değildi. Yüzünde maske vardı. Gözlerinden de tanıyamadım. Neden öldürüldüklerine dair aklımıza bir fikir gelmiyor. Siyah bir tişört ve siyah bir pantolon giyiyordu, ellerinde eldiven vardı."
Cinayet, 3 Eylül 2018 Pazartesi günü saat 23.00 sıralarında İsmil Mahallesi 62. Sokak'ta bulunan müstakil bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Metin Büyükşen (55) ve Necla Büyükşen (54) çiftin kızları Büşra Büyükşen ile evlerinde oturduğu sırada eve elinde tüfekle yüzü maskeli bir saldırgan girdi. Saldırgan Metin ve eşi Necla Büyükşen'i tüfekle vurularak öldürüldü. Başına dipçikle vurulan Büşra Büyükşen ise olaydan ölü numarası yaparak kurtuldu..

ASAT ekipleri ve Konya İl Jandarma Komutanlığı tarafından Büyükşen çiftinin cinayet soruşturmasına ilişkin çok sayıdaki adrese şafak vakti operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 24 kişi gözaltına alınırken, şahıslara ait ev ve araçlarında da arama yapıldı. Konya İl Jandarma Komutanlığına götürülen şüphelilerin sorgularının sürdüğü öğrenildi..

Cinayet anında Büşra Büşükşen evdeydi. Katili görmüştü. Sürekli çelişkili ifadeler verdi ve hakkındaki bazı şüpheleri cevaplayamadı.

İlgili Haberler