Gaziantep'te 15 Temmuz şehitleri anıldı

Emperyalist ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin 5’inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen çeşitli etkinliklerle 15 Temmuz şehitleri yad edildi.

Ekleme: 15.07.2021 18:50:11 / Güncelleme: 15.07.2021 18:50:11 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Emperyalist ve işgalci ABD'nin desteğiyle gerçekleşen FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin 5’inci yıldönümü münasebetiyle kentte bir dizi etkinlik düzenlendi.

Bu kapsamda ilk olarak Gaziantep Valiliği tarafından düzenlenen etkinlik şehitlik ziyaretiyle başladı.

Şehitkamil ilçesindeki Asri Mezarlıkta bulunan şehitlikte düzenlenen törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez ile Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Önder Sekücü'nün yanı sıra protokol üyeleri, çok sayıda kişi ile şehit aileleri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, İl Müftüsü Doktor Hüseyin Hazırlar, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında şehit ve gazi olan vatandaşlar için dua okudu. Duanın tamamlanmasının ardından protokol üyeleri şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde Gaziantep protokolü ile birlikte şehitliği ziyaret ederek dua etti. 

Asri ve Yeşilkent Mezarlığı şehitliklerinde düzenlenen anma etkinliklerine katılan Tahmazoğlu, “15 Temmuz 2016 tarihinde istikbalimize, istiklalimize ve milli hakimiyetimize yönelik iç ve dış güçler darbe girişiminde bulunmuştu. Vatanın bütünlüğü, milletin birlik ve beraberliğine yönelik bu hain darbe girişimi halkımızın birlik ve beraberliği ile sonuçsuz kaldı. O günleri asla unutmadık, unutturmayacağız. 15 Temmuz’da vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizi ziyaret edip onlar için dua ettik. Şehitlerimize çok şey borçluyuz. Bugün bu bayrağın altında yaşayabiliyorsak onların sayesindedir. Ayrıca ailelerinin de bizlerin gönlündeki yerleri her zaman çok başkadır. 15 Temmuz’un yıl dönümünde tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.” dedi.

Şahinbey Belediyesi spor etkinlikler düzenledi

Şahinbey Belediyesi darbenin yıl dönümünde 15 Temmuz ruhunu yaşatmak adına spor etkinlikleri düzenledi.

Okçuluk müsabakasında 14 kategoride 210 sporcu yarışırken, dart turnuvasında 10 kategoride 95 sporcu, havalı silahlar müsabakasında 12 kategoride 55 sporcu mücadele etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile müşterek düzenlenen etkinlikler sonrasında dereceye giren sporculara madalyalar ve çeşitli ödüller verildi.

Okçulukta dereceye giren sporculara ödüllerini Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu verdi.

Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 15 Temmuz'u unutturmamak adına bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Gaziantep Üniversitesi’nde 15 Temmuz şehitleri anıldı

Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) düzenlenen etkinlik Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Ramazan Yıldırım’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Azez İslami İlimler Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Mahmut Çınar tarafından şehitler için dua edildi.

Törende konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Arif Özaydın, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanları anarak başladığı konuşmasında darbe zihniyetinin dün var olduğunu bugün de yarın da var olacağını belirtti.

Özaydın, “Zihniyetler yok olmaz ama siz ve biz birlikte olursak, bir arada olursak, darbecilere karşı zafer her zaman bizim olacaktır. Sizleri darbe karşıtı olmaya, birliğe, bütünlüğe çağırıyorum. Verdiğiniz bu katılımdan dolayı teşekkür ediyorum. İnsan unutan bir varlıktır, acılarınızın bir kısmını unutun ama bazı şeyler vardır ki unutulmaz. İşte 15 Temmuz hain darbe girişimi unutmamamız gereken şeylerden biridir. Asla unutmayın ve biz asla unutturmayacağız. 15 Temmuz’u yalnızca 15 Temmuz’da kutlamayacağız. Darbeci zihniyetler her zaman olur, ancak bizler de sürekli teyakkuzda ve uyanık olacağız. Karamsar olmaya hiç gerek yok, yarınlar bizimdir.” diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Meydanı’nda gerçekleştirilen anma töreni sonrasında Gaziantep Üniversitesi tarafından Kültür ve Spor Müdürlüğü Öğrenci Faaliyetleri Merkezinde hazırlanan, 40 fotoğraftan oluşan ”15 Temmuz Fotoğraf Sergisi”  gezildi. (İLKHA)