Aslanın bakıcısını yaraladığı Gaziantep Hayvanat Bahçesi tekrar ziyarete açıldı

Aslanın kafesinden kaçarak bakıcısını yaralaması üzerine geçici bir süreliğine ziyarete kapatılan Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı, yapılan incelemelerin ardından tekrar ziyarete açıldı.

Ekleme: 15.07.2021 17:10:19 / Güncelleme: 15.07.2021 17:15:03 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Dünyanın dördüncü, Avrupa’nın üçüncü ve Türkiye’nin ise en büyük hayvanat bahçesi olan ve her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen Şahinbey ilçesinin Burç Mahallesi'ndeki Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı’nda öğle saatlerinde meydana geldi.

İddiaya göre, aslan bakıcısı Cebrail Korkmaz, besleme yapmak için aslanın kafesine girdi. Bu sırada aslan Korkmaz'a saldırıp yaralayarak kafesinden kaçtı.

Korku dolu anların yaşandığı hayvanat bahçesinde alarm durumuna geçildi. Hayvanat bahçesindeki ziyaretçiler, güvenlik görevlileri tarafından tahliye edildi. Aslanın saldırısına uğrayan bakıcı Korkmaz yaralandı.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı’nda bulunan görevliler durumu hemen sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Korkmaz, bölgeye gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. Aslan ise görevliler tarafından uyuşturucu iğneyle etkisiz hale getirildi.

Geniş güvenlik önlemi alınan hayvanat bahçesinde görevliler, kaçan aslanı uyuşturucu iğneyle etkisiz hale getirdikten sonra yeniden kafesine koydu.

Bir süreliğine giriş ve çıkışlara kapatılan hayvanat bahçesi durumun kontrol altına alınmasıyla tekrar ziyarete açıldı. Hastanede tedavisine başlanan Korkmaz'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

O ana tanıklık eden ziyaretçiler içeride kanlar içerisindeki bakıcıyı gördüklerinde korku dolu anlar yaşadıklarını anlattı.

Kaplan bakıcısını öldürmüştü

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde 2004 yılının ekim ayında da “Volkan” isimli kaplan, bakıcısı Mehmet Geçibesler'i parçalayarak öldürmüştü. Olayın ardından iğneyle etkisiz hale getirilen Sibirya kaplanı, 2005 yılının ocak ayında yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle ölmüştü. (İLKHA)