İş Dünyasından 15 Temmuz Mesajları

İş dünyası temsilcileri, FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Ekleme: 15.07.2021 08:54:26 / Güncelleme: 15.07.2021 09:18:49 / Ekonomi
Destek için 

EKONOMİ SERVİSİ

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden beş yıl geçerken, yaralarını hızlıca saran iş dünyası geçen bu zamanda 15 Temmuz'u unutmadı ve unutturmadı. İşte iş dünyasından 15 Temmuz mesajları:

"MİLLETİN HAİNLERE ATTIĞI TOKADIN DEVAMINI İHRACATÇILAR REKORLARLA ATTI"

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, şu değerlendirmelerde bulundu: " Ülke olarak, bugüne kadar karşılaştığımız tüm zorluklarla mücadele etmeyi bildik ve bu mücadele ruhumuzla ülkemizin hedeflerine doğru yine hep beraber yol alıyoruz. Türkiye, küresel olarak mücadele ettiğimiz pandemi sürecinde dahi büyüme başarısı gösteren nadir ülkelerden biri oldu. Türkiye'nin büyümede hız kesmeden, her alanda gelişimini sürdürerek yoluna emin adımlarla devam edeceğine olan inancımız tamdır." Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, o gece nasıl ki millet bir an için bile geri dönmeyi düşünmediyse, aynı günün sabahında ihracatçılar olarak yılmadan, yorulmadan kendilerinin de mücadeleyi sürdürdüklerini dile getirdi. Milletin hainlere attığı tokadın devamını ihracat ailesi olarak kendilerinin de rekorlarla getirdiklerine işaret etti.

MİLLETE YÖNELİK BİR DARBE

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç ise şunları söyledi: "15 Temmuz darbe girişimi dış mihraklarla iş birliği içinde ülkemizi ve seçilmiş hükümeti yıkma teşebbüsüdür. Alenen millete yönelik bir darbedir. Hedef, Türkiye'nin bir asırlık birikimi ve performansını yok etmektir. Bölgesel ve küresel düzlemde çok önemli gelişmeler cereyan ederken ve bu gelişmelerin yönünü belirleme gücüne kavuşmuşken Türkiye'nin oyun dışına itilme çabasıdır…” dedi.

"MİLLET OLARAK EN BÜYÜK ÖZELLİĞİMİZ, BENZER HAİN GİRİŞİMLER KARŞISINDA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE KENETLENMEMİZDİR"

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da Türkiye'de demokrasi dışı hain girişimlere bu ülkenin tüm vatandaşları gibi sanayicilerin de karşı durduğunu ve duracağını söyledi. Bahçıvan, Türkiye sanayisi ve özel sektörünün geçmişten gelen güçlüklerle savaşma, mücadele etme direncini, 2016'nın 15 Temmuz gecesi ve sonrasındaki zor günlerinde fazlasıyla ortaya koyarak, devletine, milletine, ülkesine güvenme noktasındaki en öncü görevini ve sorumluluğunu yerine getirdiğini dile getirdi.

"BERABERLİK ÖRNEĞİ OLARAK TARİH SAYFALARINA İŞLENMİŞTİR"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında yaptığı hainliği unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, "Bizler de MÜSİAD olarak, darbe girişiminin hemen ardından tepkimizi ortaya koyduk ve birçok STK henüz nabız yoklaması telaşındayken biz bu hain ayaklanmaya karşı o akşam duruşumuzu net biçimde ifade ettik, alanlarda darbecilere karşı mücadele verdik. Bulunduğumuz yurt içi ve yurt dışındaki her bir noktada milletimizin karşı karşıya kaldığı hainliği anlattık. Haksızlığın, kumpasın ve yıkıcı planların iç yüzünü nefesimiz yettiğince ifade ettik, dünyada bu yönde kamuoyu oluşturmak adına var gücümüzle çalıştık” dedi.

"FETÖ'NÜN ULUSLARARASI RİSKİ BERTARAF EDİLMELİ"

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski de "Bu hain darbe girişimi, ülkemizin demokrasisini, refahını ve güvenliğini hedef almıştır. 15 Temmuz'un hemen ardından uluslararası medyada yayınladığımız ilan metninde de ifade ettiğimiz üzere, demokrasiye müdahaleler ancak demokratik standartları yükselterek ve hukukun üstünlüğünü güçlendirerek önlenebilir.”  Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın ise FETÖ mensuplarının Türkiye'de gerçekleştirmeye çalıştığı paralel bir devlet yapılanmasını diğer ülkelerde de oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, FETÖ'nün arz ettiği uluslararası tehdide karşı içte olduğu gibi dışta da mücadele edilmesi gerektiği söyledi.

Kaynak: AA