İpekyolu Belediyesi birinci sınıf atık getirme merkezi kuruyor

​Doğada uzun yıllar kalabilen ve ciddi anlamda çevre kirliliği oluşturan atıkların, geri dönüşüme kazandırılmasını hedefleyen Atık Merkezi’nin projelendirilmesi safhasının tamamlandığı belirtildi.

Ekleme: 14.07.2021 18:31:02 / Güncelleme: 14.07.2021 18:31:02 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, yaptığı açıklamada, "Marka bir İpekyolu inşa ediyoruz" projeleri çerçevesinde yapılacak olan "Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi"nin kurulmasıyla, İpekyolu’nda israfın önlenerek, kaynakların daha verimli kullanılacağını ifade etti.

Aslan, "Kurulacak olan bu merkez, çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlayacağı gibi, israfın önlenerek, kaynakların verimli bir şekilde değerlendirilmesine de katkı sağlayacaktır.  Kaynağından toplanacak olan kâğıt, pil, metal, cam, bitkisel ve plastik atıklar, kuracağımız tesise gönderilerek burada değerlendirilecektir. Merkezin kurulmasıyla çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlamış olacağız.  Tesisimizde geri dönüşümü sağlanacak olan atıklar sayesinde, genelde ülkemiz, özelinde ise İpekyolu ilçemiz ekonomisine de artı bir değer kazandırmış olacağız." dedi.

Geniş kapasiteli ve modern teknik özelliklerin bir arada olacağı Atık Getirme Merkezi’nde, farklı atık gruplarının doğaya atılmadan toplanması sağlanacak. Enerji tasarrufuyla beraber, çevre sağlığı ve ekonomiye de önemli katkıları sağlayacak olan tesis 2 bin 300 metrekare alan üzerinde inşa edilecek ve 10 ayrı başlıkta geçici depolama alanı yer alacak. Merkez; 500 metrekare atık deposu, 39 metrekare tehlikeli atık deposu ve 55 metrekarelik yönetim binasından oluşacak. (İLKHA)