Pilot havadayken Zuhruf Suresi'ni okudu!

Bir pilot uçuş sırasında kokpitte Zuhruf Suresi 13 ve 14'üncü ayetleri okudu. O anlara ilişkin video sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Ekleme: 13.07.2021 17:43:40 / Güncelleme: 13.07.2021 21:07:34 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Geçtiğimiz gün sosyal medyaya düşen, yeri ve zamanıyla ilgili henüz herhangi bir bilginin paylaşılmadığı bir videoda, pilotun uçuş sırasında Kur’an-ı Kerim okuduğu anlar kaydedildi. Zuhruf Suresi 13 ve 14'üncü ayetlerini okuyan pilotun görüntüleri sosyal medya büyük beğeni topladı.

Zuhruf Suresi 13 ve 14'üncü ayetleri

لِتَسْتَوُ۫ا عَلٰى ظُهُورِهٖ ثُمَّ تَذْكُرُوا نِعْمَةَ رَبِّكُمْ اِذَا اسْتَوَيْتُمْ عَلَيْهِ وَتَقُولُوا سُبْحَانَ الَّذٖى سَخَّرَ لَنَا هٰذَا وَمَا كُنَّا لَهُ مُقْرِنٖينَۙ 

﴿١٣﴾

ZUHRUF SURESİ 13 VE 14'ÜNCÜ AYETLERİ ANLAMI:

“Var etti ki, sırtlarına binesiniz, sonra üzerine yerleştiğinizde rabbinizin nimetini hatırlayasınız ve şöyle diyesiniz: “Bunu bize boyun eğdiren Allah noksanlardan münezzehtir, yoksa biz buna güç yetiremezdik! Ve biz kuşkusuz rabbimize geri döneceğiz.”

ZUHRUF SURESİ 13 VE 14'ÜNCÜ AYETLERİ TEFSİRİ:

Hayvanlardan binme, yük taşıma, bekçilik, tarla ve harman sürme gibi işlerde yararlanabilmek için onların ehlîleşme kabiliyetlerinin olması şarttır. Eğer yüce yaratıcı hayvanlara bu kabiliyeti vermeseydi, zikredilen hizmetlerinden istifade etmek mümkün olmazdı.

Nitekim Resûlullah (s.a.s.) yolculuğa çıkarken hayvanı üzerine binip iyice yerleşince üç defa tekbir getirir, bu âyetleri okur, sonra da şöyle dua ederdi:

“Allahım! Biz, bu yolculuğumuzda senden iyilik ve takvâ, bir de hoşnut olacağın amellere muvaffak kılmanı dileriz. Allahım! Bu yolculuğumuzu kolay kıl ve uzağı yakın et! Ey Allahım! Seferde yardımcım, geride kalan çoluk çocuğumun koruyucusu sensin. Allahım! Yolculuğun zorluklarından, üzücü şeylerle karşılaşmaktan ve dönüşte malımızda, çoluk çocuğumuzda kötü haller görmekten sana sığınırım.”

Efendimiz yolculuktan döndüğünde de aynı sözleri söyler ve şu cümleleri ilâve ederdi:

“Biz yolculuktan dönen, tevbe eden, kulluk yapan ve Rabbimize hamd eden kişileriz.” (Müslim, Hac 425; Ebû Dâvûd, Cihad 72)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar