Siz de bu hayırlı işlerde bulunmak istiyorsanız... 'KURBANINIZ UMUT OLSUN'

Dünyanın dört bir tarafında yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaşan Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, kurban çalışmaları kapsamında Türkiye başta olmak üzere onlarca ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirecek. "Kurbanınız Umut Olsun" temasıyla yapılacak yardım çalışmalarında yüz binlerce ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırılacak. Siz de bu hayırlı işlerde Nasibim olsun istiyorsanız; buyrun...

Ekleme: 13.07.2021 07:22:22 / Güncelleme: 13.07.2021 07:46:40 / manşetler
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Mehmet Tahir Özsoy – Doğruhaber

Dünyanın dört bir tarafında yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaşan Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, kurban çalışmaları kapsamında Türkiye başta olmak üzere onlarca ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirecek. Geçtiğimiz ay kurban çalışması yapılacak tüm ülkelerde hazırlıklarını tamamlayan Vakıf, kurban vekaletlerini de almaya başlamıştı. Bu çerçevede, "Kurbanınız Umut Olsun" temasıyla yapılacak yardım çalışmalarında yüzbinlerce ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırılacak. Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, gazetemize kurban çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“YOLUMUZU UMUTLA BEKLEYEN YETİM VE MUHTAÇ AİLELERİMİZ VAR”

Kurban vekaletlerini en güzel ve en eksiksiz şekilde yerine getireceklerinin altını çizen Kurtaran, “Kurban bayramına doğru zaman ilerlerken bizlerde önceki senelerde olduğu gibi kurban çalışmalarımızın altyapısını oluşturarak, hayırseverlerimizden gelecek olan kurban vekaletlerini en güzel ve en eksiksiz bir şekilde yerine getirerek, kurban ibadetlerini eda etmeleri için gayrete bulunacağız inşallah.

Resulullah aleyhissalatu vesselam bir hadis-i şerifinde şöyle buyurmaktadır; ‘Ademoğlu kurban kesme gününde Allah katında kurban kesmekten daha güzel bir amel işlememiştir.’ Bizler de hayırseverlerimizin özellikle bu ibadeti yerine getirirken aracı olmak ve onların bu ibadetlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmek için inşallah gayretlerimizi göstereceğiz. Umut Kervanı olarak şu an yolumuzu umutla bekleyen yetim ve muhtaç ailelerimiz, kardeşlerimiz var. İnşaallah onların Kurban Bayramındaki sevinçlerine hayırseverlerimizin kurban vekaletleri ile vermiş oldukları etleri ulaştırarak sevinmelerine sebep olacağız.” şeklinde konuştu.

“AÇLIKTAN VE SUSUZLUKTAN DOLAYI CANLARINI KAYBEDEN MAZLUM KARDEŞLERİMİZ VAR”

“Bizler Umut Kervanı olarak bu yıl başta ülkemiz olmak üzere, yurt dışında da birçok çalışmalarımızı şu an tamamlamış durumdayız.” diyen Kurtaran şöyle devam etti: “Yurtiçinde bu yıl 1250 TL kurban hisse bedeli olarak belirledik. İnşallah bu rakamdan hayırseverlerimiz tarafından elimize gelecek olan kurban vekaletlerini yerine getireceğiz. Bununla beraber yurtdışında da mazlum coğrafyalarda da bizim kardeşlerimize yönelik çalışmalarımız olacak. Bu çalışmalarımızı inşallah şu an tamamlamış durumdayız. Bağlantılarımızı ve alt yapımızı oluşturmuş durumdayız ve birçok mazlum coğrafyada mazlum ülkede Müslüman kardeşlerimize de kurban eti ulaştıracağız. Bu kapsamda özellikle yurt dışında başta Filistin olmak üzere ve Gazze şeridinde de kurban keserek oradaki yetim, muhtaç, şehit ve tutuklu ailelerine inşallah kurban etlerini ulaştıracağız.

Bununla beraber Asya ve Afrika'da gerçekten de açlıkla mücadele eden belki de her gün açlıkla boğuşup açlıktan ve susuzluktan dolayı canlarını kaybeden mazlum kardeşlerimiz var. İnşallah onlara da bu kurban etlerini ulaştıracağız ve bir nebze de olsun sevinmelerine sebep olacağız. Yemen'de altyapımız hazır ve inşallah çalışmalarımızı yaparak Yemen'deki kardeşlerimize de bu kurban kurbanlıkları ulaştıracağız. Özellikle Asya'da Bangladeş başta olmak üzere Nepal ve Afganistan’da kurban kesimlerimiz olacak. Arakan kamplarındaki mazlum kardeşlerimize de inşallah kurban etlerini ulaştırmış olacağız.”

“GÖNÜLLÜLERİMİZ BAYRAM GÜNLERİNDE DURMAKSIZIN YETİM VE MUHTAÇ AİLELERE ULAŞACAKLAR”

Kurban organizasyonlarında salgın kuralları ve hijyenik ortam içinde ciddi bir planlama yaptıklarını belirten Kurtaran, “Bizler Umut Kervanı olarak yapmış olduğumuz çalışmalarda Kovid-19 kurallarını da göz önünde bulundurarak, hijyenik bir ortam oluşturup, uzman kasaplar eşliğinde hayırseverlerimizin kurban vekaletlerini en güzel bir şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Bu kurban vekalet ile elde edilen etleri de güzel bir şekilde paketleyip daha önceden tespit etmiş olduğumuz başta ülkemizin dört bir tarafında olmak üzere yetim ve muhtaç olan ailelere, üye ve gönüllerimiz durmaksızın bayram günlerinde sofralarına ulaştırmaya çalışacaklar.

Yurtdışında da mülteci kamplarında muhacir durumda olan ve sığındıkları çadır kentlerde zor şartlar altında yaşayan kardeşlerimize kurban etlerini ulaştıracağız. Bununla beraber yetimhanelerde ve özellikle açlığın çok yoğun olduğu bölgelerde de kurbanları keserek oradaki kardeşlerimize ulaştıracağız. Hayırseverlerimiz bizlere kurbanlarını özellikle vakfımızın banka hesap numaralarından yatırabilecekler.” ifadelerini kullandı.

ELDEN MAKBUZLA DA ONLİNE DA KURBAN BAĞIŞI YAPMAK MÜMKÜN

Kurban bağışında bulunacak hayırseverlere hatırlatmada bulunan Kurtaran son olarak şunları kaydetti: “Hayırseverlerimize hatırlatmada bulunacağımız bir kaç şey bulunuyor. Kurban kesecek kişinin adını soyadını ve kurbanın hangi ülkede kesileceğini, iletişim numarasıyla birlikte açıklama kısmına yazmalarını istiyoruz. Bizlerde bu bilgilere göre kendilerini dönüş yapıp vekaletlerini alacağız. Kurbanlarının videolarını kendilerine ulaştırabilmemiz adına bu bilgiler bizlere lazım olacak. Bunu kurban vekaletini bize verecek olan kardeşlerimizden, hayırseverlerimizden istiyor, istirham ediyoruz.

Bununla beraber hayırseverlerimiz Umut Kervanı Vakfımızın web sitesi olan www.umutkervani.org.tr web adresine girerek online bağış bölümünden de kurban bağışlarını yapabilirler. Hayırseverlerimiz gerek Vakfımıza gerekse Vakfımızın protokolünde bulunan Umut Kervanı Derneklerimize uğrayarak elden de makbuz karşılığında kurban bağışlarını yapabilirler. İnşallah bizler bu kurban vekaletlerini en güzel bir şekilde yerine getirmek için hazırlıklarımızı bitirmiş durumdayız.

Şuan çalışmalarımızın startını verdik. Şimdiden kurbanlarını kesecek olan tüm hayırseverlerimizin kurbanlarını Rabbimizin kabul etmesini diliyor ve kendilerine kat kat ecir vermesini Rabbimizden niyaz ediyoruz inşallah.”

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar İlgili Galeriler İlgili Köşe Yazıları