"Vizyon 2035 Teknoloji Öngörüsü" toplantısı Fuat Oktay başkanlığında düzenlenecek

"Türkiye Vizyon 2035 Teknoloji Öngörüsü" toplantısı yarın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek.

Ekleme: 11.07.2021 19:05:17 / Güncelleme: 11.07.2021 19:05:17 / Güncel
Destek için 

Toplantıya, Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal, bakan yardımcıları, Cumhurbaşkanlığı politika kurulları başkan ve üyeleri, Cumhurbaşkanlığı ofisleri ile başkanlıklarının başkanları, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri katılacak.

Toplantıda "Türkiye Vizyon 2035 Teknoloji Öngörüsü" faaliyetleri kapsamında bugüne kadar yürütülen çalışmalarla ortaya konulan dünya perspektifinin değerlendirileceği belirtildi.

2035'te ekonomik ve sosyal faydayı en yükseğe çıkarabilecek stratejik gelişim alanları ve yükselen teknolojilerin belirlenmesi için ana eğilimler arasında yer alan ekonomik, teknolojik, toplum ve sosyal değişim, jeopolitik, savunma ve güvenlik, sağlık ve gıda, çevre, enerji ve doğal kaynaklar gibi başlıkların görüşüleceği bildirildi. (İLKHA)