İstanbul'dan doğu illerine gidecekler bilet bulamıyor

​Kurban Bayramı'na sayılı günler kala otogarlarda beklenen hareketlilik henüz başlamadı ancak doğu illerine seyahat eden yolcular bilet bulamamaktan dert yakındı.

Ekleme: 10.07.2021 11:50:18 / Güncelleme: 10.07.2021 11:59:02 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte tatili memleketlerinde geçirmek isteyenler otogarların yolunu tutmaya başladı. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda Covid-19 salgını kapsamında alınan kararlar nedeniyle bayram yapamayan halk, Kurban Bayramı'nı yasaksız geçirmenin sevincini yaşıyacak.

Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde bilet bulamamakla ilgili sorun yaşanmazken doğu illerine giden yolcular yaz ayları ve Suriyeli vatandaşların bayram izni için memleketlerine gitmeleri sebebiyle yer bulamıyor. Bazı yolcular ise otobüs firmalarını önceden arayıp yer ayırtmalarına rağmen geldikleri otogardan memleketlerine gidemeyip eve dönmek zorunda kaldı.

 

Bilet fiyatlarının tüm bölgeler için yüzde 30 oranında zamlandığı otogarlarda, firma yetkilileri ise söz konusu zamların artan akaryakıt fiyatlarından kaynaklandığını ifade ettiler.

Barış Selim Tektay

"D2 belgeli araçların otogara alınmaması mağduriyetlere yol açıyor"

Otogarda bayram yoğunluğunun olmadığını, standart yoğunluğun devam ettiğini belirten otobüs firması yetkililerinden Barış Selim Tektay, "Doğu bölgeleri her yaz, her bayram olduğu gibi dolu. Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Malatya bölgeleri hep dolu olur. Şu anda ana servislerimizin çoğunluğu boş. Oluşan yoğunluk Suriyelilerin bayram için memleketlerine gitmelerine izin verilmesi sebebiyle oluştu. Ancak bu yoğunluk kayıt dışı bir yoğunluk. Otogar dışından araçlar kaldırılıyor. Buradan kestiğimiz biletlerle otogar dışından yolcu gönderiyoruz. Bunu herkes yapıyor. Bunun nedeni de D2 belgeli araçları otogara almamalarıdır. Bu araçlar otogara giremeyince mecburen yolcuları ya Davutpaşa ya da Topkapı'ya bir şekilde götürerek orada otobüslere bindirip Gaziantep, Hatay, Kilis ve Kahramanmaraş gibi bölgelere gönderiyoruz. Tabi bu yolcuları götürürken hakaretler de işitiyoruz. Bunun sebebi D2 belgeli araçların otogara alınmamasıdır. Eğer alınsaydı hem yolcu hem de firma sahipleri rahat ederdi. 2-3 gün sonra başlayacak olan yoğunluk tamamen kayıt dışı gidecek olanların oluşturacağı yoğunluk olacak." dedi.

Bilet fiyatlarının da zamlandığını belirten Tektay, bunun sebebinin de artan yakıt fiyatlarından kaynaklandığını, fiyatların vatandaşa doğrudan yansıdığını söyledi.

Medeni Salman

"Memlekete gidecektim ama biletimi başkasına satarak beni mağdur ettiler"

Bingöl'e gitmek otogara gelmeden önce otobüs firmasını aradığını ancak buna rağmen mağdur edildiğini söyleyen Medeni Salman, "Firma yetkilileriyle bilet olup olmadığı hakkında görüştüm. Bana 'bilet ile ilgili sorun yok, otogara gel seni göndereceğiz' dediler. Otogara geldiğimde ise ilgili firma da bana 'bilet kalmadı' cevabını verdi. Bugün Bingöl'e gidecektim. Sabah iki defa aradım, bana gel dediler. Ben de geldim ve 2 saat firma yetkililerinin bana bilet ayarlamalarını bekledim. En sonunda biletimi sattıklarını öğrendim. Beni mağdur ettiler. Maalesef benim gibi çok sayıda kişi bu mağduriyetleri yaşıyor. Yetkililerin bu işe el atmasını istiyoruz." diye konuştu.

Veysel Aydemir

"Devlet mazota zam yapıyor ceremesini biz çekiyoruz"

Bilet fiyatlarının 2 katına çıktığını belirten Veysel Aydemir isimli vatandaş da "Salgın sürecinde fiyatı artan biletler şimdi daha da zamlanmış. Devlet mazota zam yapıyor ceremesini biz çekiyoruz. Mazota, benzine, her şeye zam yapılıyor. Vatandaş ne yapacağını şaşırmış durumda. Bileti de bir hafta önceden ayarladım. Akşamüzeri yola çıkacağım. 130 liraya aldığımız bileti 180 liraya aldım. Erken de alsak biletler yine de pahalı." şeklinde konuştu.

Aslıhan Arslantürk

"Bilet bulmada sorun yaşamadım ama fiyatlar her geçen gün artıyor"

Yolculardan Aslıhan Arslantürk ise "Tekirdağ'ın Saray ilçesine gideceğim. Bilet bulmada sorun yaşamadım ama fiyatlar her geçen gün artıyor. 2 çocukla gidiyorum. Onları kucağımda taşıyamadığım için mecburen bir koltuk daha almam gerekiyor. Bu sefer maliyet artıyor. Buraya gelmek de ayrıca bir maliyet." dedi.

Ceyhun

"Akaryakıt ve otoyollara yapılan zamlar vatandaşa yansıyor"

Bayram yoğunluğunun normal seviyelerde olduğunu söyleyen Ceyhun isimli firma yetkilisi, bilet fiyatlarındaki artışın son zamanlarda akaryakıta, otoyollara gelen zamlardan kaynaklandığını, bu zamlarında vatandaşlara direkt olarak yansıdığını ifade etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar İlgili Galeriler