Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Siirt'e 5,5 milyon TL'lik araç desteği

Siirt Belediyesi, ilçe ve belde belediyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe olarak aldığı iş makineleriyle birlikte araç filosunu güçlendirdi.

Ekleme: 08.07.2021 17:15:24 / Güncelleme: 09.07.2021 06:34:30 / Ekonomi / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Siirt ve ilçelerine tahsis edilen araçların toplam maliyetinin yaklaşık 5,5 milyon TL olduğunu ifade eden Vali Osman Hacıbektaşoğlu, 2022 yılının daha bereketli ve güzel bir yıl olacağını söyledi.

 

Devir-teslim töreninde konuşan Vali Hacıbektaşoğlu, "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum geçen sene 3 Ekim'de ilimize teşrif etmişlerdi. Sayın Bakanımız Murat Kurum gerek İl Özel İdaremiz, gerek Siirt Belediyemiz ve ilçelerimize makine, araç desteği sağlamışlardı. Bu süre içerisinde Bakanımız ile konuştuğumuz ve ihtiyaçlarımızı bildirdiğimiz tüm araç ve makinaların temin aşamaları tamamlandı ve araç filomuza dâhil oldu. Allah kaza bela vermesin 2021 yılı 2020 yılından farklı olacak. Bir atılım, bir yatırım yılı olacak. İnşallah önümüzdeki 2022 senesi daha da bereketli daha güzel bir yıl olacak." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu tarafından okunan duanın ardından, yeni araçlar için kurban kesildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Siirt Belediyesine bir adet büyük çöp kamyonu, bir adet küçük çöp kamyonu, bir adet kanal temizleme aracı, bir adet ekskavatör, bir adet büyük kanal kazıcı (loder) ve bir adet yol süpürme aracı teslim edildi.

Kurtalan Belediye Başkanlığına bir adet büyük, bir adet küçük çöp kamyonu teslim edilirken, Baykan Belediye Başkanlığına ise bir adet büyük çöp kamyonu hibe edilerek hizmete sunuldu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar