Macaristan sapkınlığa karşı direniyor

LGBT'ye ilişkin yasaklayıcı kanunlar koyan Macaristan'a Avrupa Birliği tepki gösterince gerilim başladı. Macaristan Başbakanı Orban'dan AB'ye tepki gösterip "LGBT aktivistlerinin çocuklarımızın arasına girmelerine izin vermeyeceğiz" dedi.

Ekleme: 08.07.2021 16:38:26 / Güncelleme: 08.07.2021 16:38:26 / Güncel
Destek için 

Macaristan Başbakanı Orban, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu’nun, Macaristan'da LGBT aktivistlerinin okullara girişlerine izin verilmesini istediğini belirterek, "LGBT aktivistlerinin çocuklarımızın arasına, ana okullara ve ilkokullara girmelerine izin vermeyeceğiz" dedi.
LGBTİ sapkınlarına finanse eden Batı emperyalizmi Macaristan'a dayatmada bulunuyor.

Sapkınlığın ilokullara kadar inmesi gerektiği dayatmasına karşı Macaristan Başbakanı Viktor Orban, bu sapkınlığa karşı direndiği için hedef alınıyor.

SAPKINLIĞI İLKOKULA İNDİRMEK İSTİYORLAR

Orban'ın sapkınlığı yasaklamasına Avrupa Parlamentosu (AP) tepki gösterdi. Dün Macar heyeti ile sapkınlara destek veren AP yetkilileri arasında tartışma yaşandı. 

Orban, söz konusu tartışmayı ironik bir dille eleştirdi ve "Faydalı bir tartışmaydı çünkü herkes duruşunu açıkça ortaya koydu. Her şey net ve alışılır. AP ve AB Komisyonu, LGBT aktivistlerinin ve kuruluşlarının, ana okullara ve ilkokullara girmelerine izin vermemizi istiyor." şeklinde konuştu.

İZİ VERMEYECEĞİZ

AP sapkınlığı dayatmasına boyun eğmeyeceklerini söyleyen Orban, "Burada Brükselbürokratlarının hiçbir işi yok. Ne yaparlarsa yapsınlar LGBT aktivistlerinin çocuklarımızın arasına, ana okullara ve ilkokullara girmelerine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

SAPIKLIĞI DESTEKLEYEN ÜLKELER
Belçika, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, İspanya, İsveç ve Letonya'nın 22 Haziran'da imzaladığı ortak bildiride, Macaristan'da 18 yaşından küçüklerin sapkınlığa ve sapkınca yaşantıya ‘teşvik edilmesini’ yasaklayan yasal düzenlemeye tepki gösterilmişti.

SAPKINLIĞIN REKLAMINI YAPAMIYORLAR, KUDURUYORLAR
Macaristan'da, 15 Haziran'da kabul edilen yasayla, okullarda 18 yaş altındaki kişilere, eş cinselliğe ve cinsiyet değişikliğine ‘teşvik eden’ herhangi bir içeriğin gösterimi yasaklandı.

 

Etiketler: