Müslüman karşıtı yasayı onayladılar!

İslam karşıtı Avusturya'da iktidardaki merkez sağ Halk Partisi (ÖVP) ve Yeşiller Partisi tarafından meclise getirilen 'terörle mücadele yasa tasarısı' mecliste onaylandı.

Ekleme: 07.07.2021 19:42:15 / Güncelleme: 07.07.2021 19:42:15 / Dünya
Destek için 

Mecliste kabul edilen yeni yasaya göre, 'teröre' bulaştığı gerekçesiyle ceza almış kişilerin şartlı tahliye edildikten sonra belirli bir süre daha kontrol altında tutulmaları için elektronik kelepçe uygulanabilecek. Ayrıca 'terör' nedeniyle hüküm giyen kişilerin ehliyetlerine de el konulacak.

Yasa kapsamında Lübnan merkezli Hizbullah, Hizb-ut Tahrir ve Kafkas Emirliği isimli örgütlerin sembollerinin yanı sıra ırkçı Kimlikçiler hareketi ve  DHKP-C'nin de sembolleri yasaklandı.

Yeni yasayla cami ve dini derneklerin daha hızlı bir şekilde kapatılmasının yolu açılırken, yasa, yurt dışından Müslümanlara ait kurumlara finansal desteğin önlenmesi için daha sıkı denetimlerin yapılabilmesine olanak sunacak.

Bununla beraber, camilerde görev yapan imamların isimlerinin bulunduğu bir liste Başbakanlığa bağlı Dinler Dairesine verilecek, ayrıca kar amacı gütmeyen dernek konumundaki camilerin yıllık mali belgelerinin söz konusu kurumla paylaşılması ve bu bilgileri paylaşmayan camilere yönelik yüksek para cezalarının hayata geçilmesi öngörülüyor.

Etiketler: