​HÜDA PAR Mardin’de sergilenen Minia Kudüs tırını ziyaret etti

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan, beraberindeki heyetle birlikte Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırını ziyaret etti.

Ekleme: 07.07.2021 12:45:17 / Güncelleme: 07.07.2021 12:49:53 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını diri tutmak için Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı'nın iş birliği ile organize edilen program kapsamında startı İstanbul’da verilen Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırı, Mardin’de halkın ziyaretine açıldı.

 

Minia Kudüs tırını partili heyetle birlikte ziyaret eden HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan, Araştırmacı-Yazar Molla Mahmut Kılınç ile beraberindeki heyeti, Yetimler Vakfı Mardin temsilciliği yetkilileri karşıladı.

Minia Kudüs tırını inceleyen heyet, Mescid-i Aksa ile Kubbet-üs Sahra maketi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik

“Elhamdülillah son zamanlarda toplumun tüm kesimlerinde Kudüs bilinç oluştu”

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Çevik, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Yetimler Vakfı ile Filistin Vakfı’na Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı gündemde tuttukları için teşekkür eden Çevik, şöyle dedi:

“Elhamdülillah son zamanlarda toplumun tüm kesimlerinde Kudüs bilinç oluşuyor. Allah’ın izniyle bu bilinç ile bütün toplumumuz birlikte hareket ederek Kudüs’ü en yakın zamanda Selahaddin, Fatih ve Hazreti Ömer’in torunlarının eliyle özgürlüğüne kavuşacaktır ve orada hep birlikte namaz kılacağız inşallah. Ben bu güzel tırı hazırlayan, emek veren, dolaştıran herkese çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel yapılmış ve emek verilmiş. Mardinli kardeşlerimizi Minia Kudüs tırını görmeye davet ediyorum.”

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan

“Mescid-i Aksa’yı sahiplenmek adına hepimiz bir adım atmalıyız”

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan da Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı gündemde tuttukları için Yetimler Vakfı ile Filistin Vakfı’na teşekkür etti.

Kavan, “Mescid-i Aksa Müslümanların sembolleridir. Bu sembollerin özellikle İslam aleminde diri tutulması gerekir. Özellikle yetişen genç kesimde bu sembollerin diri tutulması için bütün Müslümanların bir gayret içinde olmaları gerekir. Son zamanlarda Siyonistlerin Filistin’e yaptığı saldırılarda bu duygular had safhaya ulaştı. Fakat sadece saldırılar zamanında değil her zaman bu bilincin diri tutulması için gayret içerisinde olalım. Rabbimizin etrafını mübarek kıldığı Mescid-i Aksa’ya sahiplenmek sadece birilerinin görevi değildir. Bu görev, bir bütün olarak İslam alemindeki Müslümanların görevidir. Hepimiz, Mescid-i Aksa’yı sahiplenmek adına bir adım atmamız gerekir. Bu minvalde, Yetimler Vakfı ile Filistin Vakfı’nın bir maket şekilde hazırladıkları Mescid-i Aksa tırını Türkiye illeri dolaştırarak duyarlılık oluşturdukları için, onlara ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler