Enerji Etüdünde Zorunluluk ve Sehatek Farkı

İlandır...

Ekleme: 06.07.2021 19:39:14 / Güncelleme: 06.07.2021 20:39:24 / Tanıtım
Destek için 

Enerji verimliliği kanununa göre yıllık enerji tüketimi 1.000 ve üzerinde olan işletmelerde 4 yılda bir enerji etüdü yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Buna ek olarak bu işletmelerin hem bir Enerji yöneticisi hem de enerji yönetim sistem belgesi bulundurması zorunlu kılınmıştır. Bu zorunluluklara uyulması adına kanun bazında yerine getirilmeyen koşullara yönelik cezalarda ciddi artışlar da yaşanmaktadır.

Tamamen profesyonel bir destek ile Enerji Etüdünüzü yaptırmak ve enerji tasarrufunda fark yaratmak için Sehatek’i tercih edebilirsiniz. Enerji üzerine yoğunlaşan uzman kadromuz sayesinde enerji verimliliği, tasarrufu ve diğer birçok konuda müşterilerimizin daima yanındayız. Enerji verimliliğinin ve maliyetinin tesisler açısından önemi yüzleşmesi gereken bir gerçektir. Sehatek firmasından alabileceğiniz doğru hizmet ile yöneticisinin stratejik bir enerji verimliliği planı sonucunda enerjinin maliyetleri azaltılmak ile birlikte aktif bir enerji verimliliği elde edilmektedir. Bu sayede tesis yeni hali ile sürdürülebilir ve ekonomik açıdan daha avantajlı bir konuma gelmektedir.

Enerji Etüdü Nedir ?

Enerji sektöründe son derece önem arz eden durumlardan biri de enerji etüdüdür. Bu kavram enerji verimliliği noktasında sistemin düzenli bir şekilde incelenmesini kapsamaktadır. Doğru uygulanması halinde işletmelerdeki veya binalardaki enerji yönetimini en üst seviyeye çıkaran bu sistem tasarruf ve verimlilik noktasında da oldukça etkilidir. Enerji verimliliği kanunu kapsamında zorunlu tutulan Enerji etüdü işletmelerin büyük oranda fayda sağlamasına yardımcı olmaktadır. Enerji etüdü kısaca enerjinin tesisin hangi kısmında nasıl kullanacağına dair yapılan plan ve programların tümüne verilen addır.

Enerji Etüdü Nasıl Yapılır ?

Gün geçtikçe daha önemli hale gelen enerji verimliliği noktasında enerji etüdünün payı son derece büyüktür. Enerji etüdünün yapılmasındaki temel sebep yapı veya bina içerisinde uygun ekipmanlarla enerji verimliliğini arttırmaktır. Uygun planlamalar ile hem maliyet düşürülmekte hem de enerji verimliliği noktasında önemli adımlar atılmaktadır. Enerji etüdünün yapımındaki ilk aşama bir planlama ve enerji politikası belirlenmesidir.

Enerji etüdünün yapımında aktif rol alan enerji yöneticisi hem maliyet hem de verimlilik açısından yapı için en uygun koşulları değerlendirmelidir. Çalışmaların yürütülmesi sırasında enerjiden tasarruf edilebilecek tüm şartlar dikkatli bir şekilde belirlendikten sonra uygun önlemler alınmalıdır. Hazırlanan enerji etüdü raporu sonucunda enerji yöneticisinin de kontrolünde gerekli tüm tedbirler eksiksiz bir şekilde alınmalıdır.

Enerji Etüdünde Dikkat Edilen Noktalar!

Enerji etüdü planlaması sırasında dikkat edilmesi gereken birçok faktör bulunmaktadır. Bu faktörlerin başında enerji tasarrufunu yenilenebilir enerji kaynaklarına dayandırarak gerçekleştirmek yer almaktadır. Bilindiği üzere yenilenemez enerji kaynaklarının aksine yenilenebilir enerji kaynakları hem maddi hem de doğa bakımından son derece yararlıdır. Bu hususta enerji verimliliği noktasında dikkat edilmesi gerekilen ilk koşul sürdürülebilir kaynakların kullanımıdır.

Bunun yanında Sehatek uzman kadrosu enerji verimliliği ve tasarrufu üzerine gerekli tüm incelemeleri yaptıktan sonra sizlere verimlilik artışı sağlayabileceğiniz bir rapor sunmaktadır. Enerji etüdü konusunda teknik ve mali açılardan gerekli bilgilendirmelerin yapılması, hazırlanan sporun Enerji yöneticisi ile paylaşılması gibi faktörlere de dikkat edilmesi gerekmektedir!

Sehatek Farkıyla Enerji Etüdü!

Enerji sektöründeki kurumsallığı ile yıllardır siz müşterilerine profesyonel hizmet sunan Sehatek ile enerji etüdünüzü kolaylıkla yaptırabilirsiniz. Siz de enerji verimliliği konusunda müşteri memnuniyeti ve mutluluğu anlayışına dayalı bir hizmet almak isterseniz doğru adres şüphesiz Sehatek!

Her geçen gün daha önemli hale gelen enerji verimliliği konusunda yapılan çalışmaları ile ön plana çıkan Sehatek hizmet noktasında hız, güvenilirlik ve doğruluk ilkelerine dayanmaktadır! Enerji verimliliği danışmanlığı, Enerji etüdü takibi, verimlilik artırıcı proje ve enerji yöneticisi hizmetleri ile Sehatek sektörün önde gelen firmalarından biridir. Fark yaratacak uzman mühendis kadrosundan ve enerji noktasındaki detaylı hizmet koşullarından siz de yararlanabilirsiniz!

Ayrıntılar için : https://sehatek.com.tr/enerji-etudu/