​Minia Kudüs tırı Mardin’e ulaştı

Mescid-i Aksa ile Kubbet-üs Sahra maketini taşıyan Minia Kudüs tırı, 2 gün boyunca Mardinlilerin ziyaretine açık tutulacak.

Ekleme: 06.07.2021 13:45:24 / Güncelleme: 06.07.2021 13:57:07 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gönüllerde diri tutmak için Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı’nın iş birliği ile organize edilen program kapsamında startı İstanbul'da verilen ve çeşitli illeri dolaşan Mescid-i Aksa ile Kubbet-üs Sahra maketini taşıyan Minia Kudüs tırı bugün Mardin’e geldi.

 

Minia Kudüs tırı Mardin’deki ilk duruğa Kızıltepe ilçesi oldu. Saat 10.00'da kentin girişinde konvoy ile karşılanan Minia Kudüs tırı, kentte kısa bir tur attıktan sonra Kızıltepe Otogarı Miting alanına geldi.

Burada ziyarete açılan maketin çevresine Yetimler Vakfı'nca resim sergisi ve tanıtım stantları kuruldu.

Minia Kudüs tırıyla ilgili konuşan Yetimler Vakfı yetkililerinden Şemseddin Aklan, saat: 22.00’ye kadar ziyarete açık tutulacak Kudüs tırını herkesin gelip görmesini istedi.

Şemseddin Aklan

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gündemde ve gönüllerde diri tutmak amacıyla etkinliğin düzenlendiğini kaydeden Aklan, şöyle dedi:

“Türkiye genelindeki illeri gezen Minia Kudüs tırını Kızıltepe’ye de getirip sergilemek istedik. İlçe otogarında sergilediğimiz Kudüs tırımız, akşam 22.00’ye kadar ziyarete açık tutulacak. Herkesin gelip bu Kudüs tırını görmesini istiyoruz. Mescid-i Aksa ve Kudüs davası sürekli gündemde tutulması lazım, çünkü oradaki işgalcilerin zulümleri geçiştirilecek veya kabul edilebilecek bir durum değildir. Orada büyük bir zulüm vardır. Minia Kudüs tırında gerçekten büyük bir emek var. Taşlarını ve harcını Filistin’den getirmişler ve Türkiye’de büyük bir emek verilecek bu eseri ortaya koymuşlar. Bu hizmette emeği olan herkesten Allah razı olsun. Filistin tüm ümmetin kanayan yarasıdır ve her geçen gün bu yara daha da derinleşiyor. Bu yaraya merhem olabilmek adına kimin elinden ne geliyorsa yapması gerekir. Tüm Aksa sevdalılarını Minia Kudüs tırımızı ziyaret etmeye davet ediyoruz.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler