Camiler çocuk sesleriyle şenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığınca "Oku! Hayatını Kur'an ile doku " sloganıyla düzenlenen yaz Kur'an kursları, yoğun ilgi gördü

Ekleme: 05.07.2021 19:30:49 / Güncelleme: 06.07.2021 07:43:08 / Kültür & Sanat / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl düzenlenecek yaz Kur'an kursları başladı. Yüz yüze ve çevrim içi yapılacak Kur'an kursları eğitimleri, 20 Ağustos Cuma günü sona erecek.

Yaklaşık iki ay sürecek olan Kur'an kurslarında çocuklara Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere akaid, siyer, ahlak gibi temel dini bilgiler öğretilecek.

Hafta içi her gün, her yaştan öğrencinin katıldığı yaz Kur’an kurslarına özellikle kız çocuklarının yoğun ilgi gösterdiği dikkatlerden kaçmadı.

 

Öğrencilerin Kur’an kursuna yoğun ilgi gösterdiğini belirten Halid bin Velid Camii imamı Musa Doğrusever, çocukların Kur’an dersinin yanında siyer, Peygamber Efendimizin hayatını da öğrendiğini söyledi.

"Camilerimiz çocuk seslerine hasret kalmıştı o hasret sona erdi"

Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir” hadisini hatırlatan Doğrusever, çocuklara bu şuurla hem derslerimizi vereceğiz, öğrencilerimiz de bu şuurla derslerine devam edecek.” dedi.

Doğrusever, “Hem kız hem de erkek öğrencilerimiz geçen yıl salgın nedeni ile Kur’an derslerinden mahrum kalmıştı ama Allah’a şükürler olsun ki camilerimiz çocuklarımızla yeniden buluştu. Uzun zamandır camilerimiz çocuk seslerine hasret kalmıştı, bu gün itibarı ile o hasret sona erdi. Bu yaz mevsimini en güzel şekilde değerlendirmenin çabası içerisinde olacağız.” şeklinde konuştu

"Bir anne ve babanın çocuklarına bırakacağı nen iyi miras güzel bir ahlak ve edeptir"

Çocukların bu gün en kıymetli misafirleri olduğunu dile getiren Doğrusever, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Öncelikle anne ve babalara çocuklarına vermiş oldukları bu değerden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bizler çocuklarımıza sadece Kur’an dersi vermekle kalmayacağız. Peygamber Efendimiz ’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hayatını, temel dini bilgileri, ibadet, ahlak dersleri ve temel sosyal aktivitelerle Kur’an kursumuzu zenginleştireceğiz. Bu çocuklar bizim geleceğimiz, bir millet çocuklarının iyi olmasını istiyorsa ahlaklı yetiştirmeleri lazım. Peygamber Efendimiz ’in buyurduğu gibi: “Bir anne ve babanın çocuklarına bırakacağı nen iyi miras güzel bir ahlak ve edeptir.”

"Camilerde kız çocuklarımıza yönelik Kur’an dersinin verilmesi büyük bir avantaj oldu"

Çocukların yaz döneminde vakitlerini boş geçirmemelerini, anne ve babaların Kur’an kurslarına yönlendirmelerini tavsiye eden Kur’an öğreticisi Fahrultaç Geyik, şöyle konuştu:

Bu sene Kur’an kursumuza çok yoğun bir ilgi var. Normalde camilerde kız çocuklarımıza yönelik Kur’an dersi verildiğine yönelik yaygın bir bilgi yoktu. Özellikle camilerde kız çocuklarımıza yönelik Kur’an’ı Kerim dersinin verilmesi bizim için büyük bir avantaj oldu. Çünkü herkesin evine yakın Kur’an kursu olmadığı için camiler bizim için büyük bir güzellik oldu.”

"Kız çocuğunun çekirdekten yetişmesi yetiştireceği evlatların nasıl olacaklarını belirler"

Kız çocuklarının geleceğin anneleri olduklarına dikkat çeken Geyik, bir kız çocuğunun çekirdekten yetişmesi ilerde yetiştireceği evlatların nasıl olacaklarını belirlediğine vurgu yaptı.

Geyik, “Biz kurslarımızda akaid, ilmihal, ibadet ve dualar ezberletiyoruz.  Geçen yıl Kur’an’a sıfırdan başlayan öğrencilerimizi 15 günde Elifba dan Kur’an’a geçirdik. Hızlandırılmış bir eğitimle onları yetiştiriyor ve yaz dönemini boş geçirmelerini istemiyoruz. Çocuklar İslam’ı tanıyor ama kulaktan dolma bilgilerle biliyorlar. Biraz daha yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz. Kızlarımıza adap dersleri de veriyoruz, zarif bir kız nasıl olmalı, nasıl oturmalı, nasıl yürümeli, evinde dolabı nasıl olmalı?  İlgilerini cezbedecek derslerle onları Kur’an kurslarına ve camiye ısındırmaya çalışıyoruz. Kız çocuğuna çok önem veriyoruz, erkek çocukları gibi bizim için önemliler, Özellikle kız çocuğunun camiye gelmelerini, daha fazla önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kur’an kursuna katılan öğrenciler de duygularını paylaşarak; Kur’an, siyer, ibadet, ahlak, dini bilgiler öğrenmenin sevincini yaşadıklarını ve bunu yanında katıldıkları sosyal aktivelerle hem güzel zaman geçirdiklerini hem de eğlendiklerini ifade ettiler. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar