HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Kudüs sürekli gündemde tutulmalıdır

Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı tarafından hazırlanan ve Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırını ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Kudüs'ün sürekli gündemde tutulması gerektiğinin altını çizdi.

Ekleme: 05.07.2021 16:05:21 / Güncelleme: 05.07.2021 16:08:11 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Yetimler Vakfı Diyarbakır Temsilciliği yetkilileri tarafından karşılanan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve beraberindeki heyet, Minia Kudüs tırındaki Mescid-i Aksa maketi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gönüllerde diri tutmak için Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı'nın iş birliği ile organize edilen program kapsamında startı İstanbul'dan verilen Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırını yüzlerce kişi ziyaret etti.

 

Türkiye geneli birçok ilde halkın ilgisine sunulan Minia Kudüs tırını Nevroz Parkı piknik alanında ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Yetimler Vakfı'na Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı gündemde tuttukları için teşekkür eden Dinç, "Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir. Mescid-i Aksa bizler için akidevi bir meseledir. Bundan dolayı sürekli gündemde tutmak ve duyarlılık oluşturmak adına Yetimler Vakfı'nın organize ettiği Minia Kudüs minyatürünü ziyaret ettik. Bu çok değerli ve kıymetli bir çalışmadır. Kendilerine teşekkürlerimizi iletiyoruz. Mescid-i Aksa davasını anlatmamız ve sürekli gündemde tutmamız gerekmektedir." dedi.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Vedat Turgut da resim sergisinin yer aldığı yerleşkede ünlü karikatürist Mikail Çiftçi'nin tuvale resmettiği "Kudüs" tablosunu satın alarak destekte bulundu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler