HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan'dan selzede mevsimlik işçilere ziyaret

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan ve beraberindeki heyet, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde 2 gün önce meydana gelen sel nedeniyle zarara uğrayan mevsimlik işçileri ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Ekleme: 05.07.2021 12:45:16 / Güncelleme: 05.07.2021 12:48:09 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Şereflikoçhisar'da yağan yoğun yağmurun ardından yaşanan sel dolayısıyla tarlada çalışan mevsimlik işçilerin çadırları, yiyecek, giyecek, yatak ve tüm eşyaları sele kapıldı.

Mevsimlik işçiler, sel felaketi sırasında yaşanan korku dolu anları cep telefonlarına kaydetti.

 

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan ve İl Teşkilatı'ndan oluşan heyet, yaşanan sel felaketi nedeniyle zarara uğrayan mevsimlik işçileri ziyaret edip yaşadıklarını dinledi.  

"Yetkililer selde zarar gören mevsimlik işçilerin kayıplarını telafi etmeli"

Sel bölgesini yerinde gören ve mevsimlik işçileri dinledikten sonra konuşan HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, zarara uğrayan işçilerin ve ailelerinin taleplerinin yetkililer tarafından acilen karşılanması gerektiğini söyledi.

Karaarslan, "Şereflikoçhisar ilçemizde yer alan İrfanlı Barajının yakınındaki Gülhüyük bölgesinde mevsimlik işçi olarak tarım faaliyeti yürüten, yağan yağmur ve selden dolayı zarar gören vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Yağan yağmurun şiddetinden dolayı ciddi anlamda bir sel olmuş ve çadırların büyük bir kısmını sel alıp göle kadar götürmüş durumda. Maalesef şu an buradaki vatandaşlarımız özellikle çadır başta olmak üzere ihtiyaçları konusunda ciddi manada zarara uğramış durumdalar. Bu konuda gerek AFAD gerek belediyelerden talepleri var. Bu taleplerin karşılanması lazım." dedi.

Şu ana kadar sadece bir çadırın tek kurulmuş olmasının sorunun çözümü için yeterli olmadığına vurgu yapan Karaarslan, "Gerek burada yaşayan insanların sayısı, banyo ihtiyaçları, mutfak ihtiyaçları ebeveyn çadırının olmaması bu anlamda ciddi bir problem. Bu felaketin gündüz gerçekleşmesinden dolayı elhamdülillah can kaybı olmadı. Şayet gece yaşanmış olsaydı selin küçük çocukları dahi alıp götürmesi söz konusu olabilirdi. Buradaki zarar ve kayıpların bir an önce giderilmesi lazım." dedi.

"Sel, eşya ve çadır ne varsa hepsini söküp götürdü"

Yaşadıklarını İLKHA muhabirine anlatan mevsimlik işçilerden Ali Harmanşah, "Aslen Şanlıurfa Hilvanlıyım. 2 senedir burada çiftçilik yapıyor, soğan ekiyoruz. Aslında Rabbim geçen sene bizi uyardı… derede çadır kurduğumuz için ufak bir sel yaşandı ve sadece eşyalarımız ıslandı. Bu sene onu dikkate almadık tekrar çadırlarımızı aynı yere kurduk. 16.30-17.00 gibi şiddetli bir yağmur yağdı. Yağmurdan sonra fırtına yaşandı. Sel çadırlarımızı aldı, götürdü. Çocuk ve torunlarımla çadırlar gitmesin diye uğraş verdik. Sonra çadırlar gidince kendimizi kurtarmaya baktık. Sel, eşya ve çadır ne varsa hepsini söküp götürdü. Allah'ıma şükürler olsun ki bizler iyiyiz. Bugüne de çok şükür elhamdülillah." dedi.

 Ali Harmanşah

"Ne erzak ne giyecek hiçbir şeyimiz kalmadı"

Yetkililere seslenen Harmanşah, "Gönül isterdi ki yetkililer burada olsaydı. Burada olmalarını isterdik, yardımlarını bekliyoruz. Çünkü bizde hiçbir şey kalmadı. Ne erzak ne giyecek hiçbir şeyimiz kalmadı. Hepsi sel ile birlikte gitti. Şu an HÜDA PAR Ankara İl Başkanımız bizleri ziyarete gelmiş. İlgi alakalarından dolayı çok teşekkür ederiz. Muhtarın sayesinde Şereflikoçhisar Belediyesi bize bir parça branda ve bir parça naylon gerdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi tespit için gece gelip fotoğraflar çekti. Bugün belediye tarafından bir çadır getirip kurdular. Bir öğün yemek getirdiler. İlgi alakalarından dolayı sağ olsunlar, var olsunlar." ifadelerini kullandı.

Sel bölgesindeki ziyaretini tamamlayan Karaarslan, parti olarak sorun yaşayan ve zarara uğrayan halkın yanında olduklarını belirterek halkın yaşadıkları sorun ve sıkıntıları yetkililere iletmek için çaba içerisinde olduklarını söyledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar İlgili Galeriler