Dünyanın en eski şehirleri arasındaki Gaziantep ziyaretçilerini bekliyor

Tarihi, doğal güzellikleri, gastronomideki ünü, inanç ve kültür turizmi ve onlarca müzesi sayesinde ziyaretçilerin en gözde merkezlerinden biri olan Gaziantep, normalleşme sürecinde ziyaretçilerini bekliyor.

Ekleme: 04.07.2021 11:05:14 / Güncelleme: 04.07.2021 11:44:48 / Ekonomi / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan, kuruluşu Milattan Önce 3650 yılı olarak bilinen ve dünyanın en eski, en kadim 10 şehri arasında yer alan Gaziantep’te Covid-19 salgını nedeniyle aylardır yaşanan durgunluk 1 Temmuz’dan itibaren kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte hareketlenmeye başladı.

Dülük Antik Kenti başta olmak üzere Zeugma ve Karkamış Antik kentleri, Rumkale ile Tilmen Höyük gibi önemli tarihi kalıntılarının yanı sıra Gastronomi dalında da UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler ağına girerek önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Gaziantep, normalleşme sürecinde ziyaretçilerini en güzel şekilde ağırlamak istiyor.

 

Yurt dışı yayınlarında da dünyanın yaşayan en eski şehirleri arasında gösterilen ve çeşitli uygarlıkların izlerini antik kentlerinde taşıyan Gaziantep, 500 çeşit yemek kültürü ile de dikkat çekiyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli turizm kentlerinden olan, gastronomi alanı başta olmak üzere kastel, tarihi camileriyle, kalesiyle ve çarşılarıyla, hanlarıyla, saraylarıyla, bedestenleriyle, müzeleriyle yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken Gaziantep, ziyaretçilerini bekliyor.

Dünyaca ünlü tarihçilerin ve arkeologların uğrak noktası olan Gaziantep, hem inanç hem kültür hem de gastronomi turizmi açısından bölgenin lokomotif illeri arasında yer alıyor.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Gaziantep, önemli tarihi mekanları arasında yer alan Gaziantep Kalesi ve müzeleriyle de ön plana çıkıyor.

Dünyanın dördüncü, Avrupa’nın üçüncü ve Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi ve yaşam parkına sahip olan Gaziantep, kanyon, şelale ve mesire alanlarıyla da ilgi çekiyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin son yıllarda inanç ve kültür merkezi haline gelen, tarihi dokusu ve yapılarıyla turistlerin uğrak mekanı haline gelen Gaziantep’e turistlerin gelmesi en çok ise salgından dolayı aylardır zor günler geçiren esnafın yüzünü güldürdü.

Hafta sonu kısıtlaması başta olmak üzere kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte halkın da kendini cadde ve sokağa attığı kentte başlayan hareketlilik dikkat çekti.

Geçtiğimiz ay başlayan “kadameli normalleşme” ile birlikte turizmde yaşanan hareketlilik 1 Temmuz itibariyle daha da arttı.

Hareketlilik salgın nedeniyle aylardır zor günler geçiren esnafın yüzünü güldürmeye başlarken tarihi mekanlarda aylar sonra ziyaretçi akınına uğradı.

Gaziantep aylar sonra turist almaya başlarken yerli ve yabancı turistlerin uzun bir aradan sonra kente gelmesi ise en çok esnafı sevindirdi.

Salgın süresince sessizliğe bürünen kentte, tarihi Gaziantep Kalesi ve çevresi, Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı, Zincirli Bedesten, pasaj ve işyerlerinin yer aldığı kentin en işlek caddesi olan Gaziler Caddesi de en kalabalık günlerinden birini yaşadı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler