Minia Kudüs tırı Diyarbakır'da

​​Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı'nın işbirliği ile hazırlanan Mescid-i Aksa ile Kubbet-üs Sahra maketini taşıyan Minia Kudüs tırı, 3 gün boyunca Diyarbakırlıların ziyaretine açık olacak.

Ekleme: 03.07.2021 14:45:55 / Güncelleme: 03.07.2021 14:52:32 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gönüllerde diri tutmak için Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı’nın işbirliği ile organize edilen program kapsamında startı İstanbul'da verilen Mescid-i Aksa ile Kubbet-üs Sahra maketini taşıyan Minia Kudüs tırı bugün Diyarbakır'a geldi.

 

Saat 10.00'da kentin girişinde konvoy ile karşılanan Minia Kudüs tırı, kentte kısa bir tur attıktan sonra merkez Sur ilçesi Şeyh Said Meydanı'na götürüldü. Burada ziyarete açılan maketin çevresine Yetimler Vakfı'nca resim sergisi ve tanıtım stantları kuruldu.

3 gün boyunca kentin farklı meydanlarında halkın ziyaretine açık olacak maketlerle, Müslümanların Mescid-i Aksa'ya olan duyarlılığını artırmak ve halkı bu konuda bilinçlendirmek hedefleniyor.

Minia Kudüs tırıyla ilgili konuşan Yetimler Vakfı yetkililerinden Mustafa Ergin, halkı bu maketleri ziyaret edip Mescid-i Aksa'nın manevi atmosferini solumaya davet eti.

Ergin, "Bugün saat 10.00'da Diyarbakır'a Minia Kudüs tırıyla giriş yaptık. Burada farkındalık oluşturmak adına ve Kudüs'ün İslam ümmeti nazarındaki önemiyle güncel durumu hakkında ziyaretçilerimizi bilgilendireceğiz. Bu minvalde resim sergimizi, stantlarımızı halkımızın ilgisine sunduk, onları bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yarın akşam Newroz Parkı'nda canlı konser ve konuşmalar yapılacak"

Minia Kudüs tırının Diyarbakır programı hakkında bilgi veren Ergin, "Diyarbakır'da Minia Kudüs tırımız 3 gün boyunca sabah 10.00 ile akşam 22.00 saatleri arasında halkımıza açık olacak. Bugün Şeyh Said Meydanı'ndayız. Yarın yani 4 Temmuz'da Newroz Parkı'nda, 5 Temmuz'da ise 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda programlarımızı sonlandırıp tırımızı bir başka kente yolcu edeceğiz. Bu 3 gün boyunca tanıtım, konuşma ve konser etkinliklerimizi de gerçekleştireceğiz inşallah." dedi.

İşgalci Siyonist çetelerin son saldırılarına maruz kalan Kudüs ve Gazzelilere yardımcı olmak için onların seslerini duyurma adına Minia Kudüs tırının yola çıktığını belirten Ergin, "Minia Kudüs tırımızla Kudüs'te yıllardır işgalin devam ettiğini ve oranın önemini Müslümanlara hatırlatıp bu işgale son verilmesi için halkımızı bilinçlendirmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Son olarak Diyarbakırlılara çağrıda bulunan Ergin, "Mescid-i Aksa'nın birebir küçültülmüş hali olan ve şu an Diyarbakır'a getirdiğimiz bu mini maketi görüp manevi bir atmosferi hissetmeye tüm Diyarbakırlıları davet ediyor ve 3 gün boyunca tırımızın bulunacağı meydanlara bekliyoruz." dedi.

Öte yandan, yarın Newroz Parkı'nda saat 10.00'da ziyarete açılacak maketlerin ardından 20.00 ile 22.00 saatleri arasında ilahi sanatçılarının canlı seslendireceği ezgiler ve Mescid-i Aksa'nın önemine binaen konuşmalar yapılacağı öğrenildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler