İşgal altındaki Filistin'de haziran ayında 2 kişi şehid olurken 422 kişi de yaralandı

“Kudüs İçin Avrupalılar” topluluğu tarafından yayınlanan verilere göre, Haziran 2021'de işgal altındaki Filistin topraklarında yüzlerce hak ihlali gerçekleştirildi.

Ekleme: 02.07.2021 23:35:23 / Güncelleme: 03.07.2021 00:02:30 / Güncel
Destek için 

Topluluk tarafından aylık olarak yayınlanan ihlaller raporunun bu ayki sayısında, işgal rejimiyle Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere ve özel mülklerine yönelik gerçekleştirdiği baskın, saldırı, hak ihlali, yıkım ve esir alama gibi hukuksuzluklara dikkat çekildi.

Rapora göre, işgal rejiminin, haziran ayında işgal altındaki Kudüs mahallelerinde gerçekleştirdiği silahlı saldırılar sonucu Filistinli 2 kadın şehid oldu.

İşgal rejimi, 11 Haziran’da Kudüs'ten Ramallah'a giden yol üzerindeki Kalandiya kontrol noktasında Filistinli kadın İbtisam Halid Keabine’yi vurdu. Ağır yaralanan Keabine, olay yerinde şehid oldu.

Yine işgal rejimi 16 Haziran'da Doğu Kudüs'te silahla vurarak bir kadını şehid etti.

Raporda, işgal rejiminin, işgal altındaki Kudüs'te Filistinlilere yönelik olarak birçok defa doğrudan ateş açtığı belgelendi. İşgal rejiminin sözde askerlerinin hiçbir gerekçeye dayanmadan, orantısız güç kullanmak suretiyle savunmasız insanların yaralanmasına neden olduğu kaydedildi. Onlarca Filistinli ise atılan gaz bombalarından etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdi. 

İşgal rejiminin, masum ve savunmasız insanlara karşı orantısız güç kullandığı saldırıları sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu toplam 422 Filistinli yaralandı. 

Raporda, işgal rejiminin, Kudüs beldeleri ve mahallelerine dönük gerçekleştirdiği 149 baskın sırasında aralarında 18 çocuk ile 24 kadının yer aldığı 320 vatandaşı esir aldığı vurgulandı.

İşgal rejimi evlerin yanı sıra su tesislerini, sıhhi tesisleri, tarım alanlarındaki binaları ve daha başka binaları da yıktı. (İLKHA)