Google'dan itiraf, "İzin vermeseniz de seslerinizi kaydediyoruz"

Google Asistan uygulamasının “Ok Google” kelimesiyle tetiklenmese bile kullanıcıların seslerini kaydettiği bildirildi.

Ekleme: 01.07.2021 19:26:41 / Güncelleme: 01.07.2021 19:49:19 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

IndiaToday haberine göre, Google temsilcileri Salı günü Parlamento Bilgi Teknolojileri Daimi Komitesine, Google çalışanlarının, kullanıcılar ve Google Asistan arasındaki bazı konuşma kayıtlarını dinlediğini söyledi.

Google benzer bir durumu 2019 yılında kabul etmişti. Şirketin yapay zeka asistanının bazen kullanıcı tarafından çağrılmasa bile bir akıllı telefona veya akıllı hoparlöre ses kaydettiği açıklanmıştı.

GİZLİLİK POLİTİKASI NE DİYOR?

Google'ın gizlilik politikasında, "Bazen, Asistan, yardımını istediğinizi yanlış bir şekilde algıladığı için ("Hey, Google" gibi anlayarak) istemediğinizde bile etkinleştirilir. Bu olursa, Hey Google, bu senin için değildi deyin ve Asistan, Google'a gönderdiği son şeyi silecektir." İfadesi yer alıyor.

KULLANICI GİZLİLİĞİNİ İHLAL EDİYOR

Hintli panelin bir üyesi konuyla ilgili olarak, "Google, şartlar ve koşullarında, kullanıcılar ile Google akıllı hoparlörleri ve Google Asistan cihazları arasındaki ses kayıtlarının kaydedildiğini ve saklandığını açıkça belirtiyor. Ancak şartlar, çalışanlarının bu kayıtlardan alıntıları dinleyebileceğinden bahsetmiyor. Ayrıca Google, gizlilik politikasında, kişisel bilgileri, kullanıcıların rızası olduğunda Google dışında paylaşacağını belirtmektedir. Bu, kullanıcı gizliliğinin ciddi bir ihlalidir” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler