Gaziantep’ten Avrupa’ya direkt uçuşlar başladı

Gaziantep’te Almanya’nın Duesseldorf ve Frankfurt şehirlerine yapılan direkt uçuşlara 27 Haziran itibariyle Berlin, Hannover, Köln, Stuttgart, İsviçre’de Zürih, Basel ve Fransa’nın başkenti Paris de dahil edildi.

Ekleme: 01.07.2021 16:05:24 / Güncelleme: 01.07.2021 16:07:22 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Gaziantep’ten Avrupa’ya direkt uçuşlar başlarken Gaziantep Havalimanı’ndan Fransa’nın başkenti Paris’e gidecek yolcular çiçeklerle uğurlandı.

Gaziantep Havalimanı’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu ve Gaziantep Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Muhittin Taşdoğan, Fransa’nın başkenti Paris’e direkt uçan ilk yolcuları çiçeklerle uğurladı.

 

“Avrupa’nın direkt uçuşlarına yönelik çalışmalarımız sürüyor”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, “Bereketli hilalde, medeniyetler beşiği Mezopotamya’dayız. Bölgenin gözbebeği şehirlerinden Gaziantep’te bulunuyoruz. Gaziantep’ten aktarmasız direkt uçuşlar başlamıştır. Gaziantep ulaşım ağlarını güçlendirmeye devam ediyor. Gurbetçilerimizin ve ülke içerisindeki vatandaşlarımızın karşılıklı gidiş gelişleri artık daha yüksek oranda gerçekleşecektir. Bunun yanında turizm ve ticaret faaliyetleri de artış gösterecektir. Bu seferlerin Avrupa’nın başka noktalarına da ulaşması için çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

“Artık Gaziantep’e gelme zamanı”

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan ise, “1 Temmuz itibariyle pandemi sürecinin yıkıcı etkileri azaldı. Yeni bir sürece girdik. Sağlık Bakanlığı’nın ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin insan üstü çalışmaları neticesinde salgın riski büyük oranda azalmıştır. Salgının etkileri azaldığından dolayı artık zaman Gaziantep’e gelme zamanıdır. Bugün itibariyle Gaziantep’ten Avrupa’nın büyük kentlerine direkt uçuşlar başlamıştır. Bu seferler gün geçtikçe de artacaktır. Tüm dünyayı Gaziantep’in tüm arkeolojik değerlerini, gastronomi değerlerini tatmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz yabancı turisti şehre getirmek”

yabancı turisti Gaziantep’e getirmeyi hedeflediklerini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yakın zamanda İngiltere’nin başkenti Londra’ya da direkt uçuşların sağlanacağını söyledi.

Bugün çok önemli bir ana şahitlik ettiklerini belirten Şahin, “Pandemi sürecinde ulusal mücadelemizi gerçekleştirdik. Artık yeni bir dünya kuruluyor. Salgından sonraki sürece en hazır olan şehir biziz. En hazır olan bölge biziz, en hazır olan ülke biziz. Tesislerimizi tamamladık. Tanıtımlarımızla birlikte şimdi milyonlarca kişinin bölgeye gelmesini istiyoruz. Milyonlarca kişi bölgeye geldiği zaman burada kültürel ve tarihi alanları görme şansına erişecekler. Sağlıklı lezzetin de aynı zamanda başkentiyiz. ‘Ağzımızın tadı geldi’ diyoruz. Avrupa turisti öncelikli hedeflerimizdendi. Bizim için direkt uçuşlar çok önemliydi. Başkentlere direkt uçuşlar başladı. Hedefimiz İngiltere ile direkt uçuşları da sağlamak. Akabinde Asya turisti için de aynı amacı neticeye kavuşturmak istiyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan ilk uçuşlarda uygulanan gelenek sürdürüldü. Paris uçağı, itfaiye ekiplerinin su gösterisiyle kalkışını yaptı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar