Bitlis Dere Üstü Islah Projesi’nde yeni karar: "30 Temmuz’a kadar taahhütlü erteleme uygulanacak"

Bitlis’te devam eden Dere Üstü Islah Projesi kapsamında 30 Haziran’a kadar verilen süre ‘Taahhütle’ 30 Temmuz tarihine kadar uzatılacak.

Ekleme: 30.06.2021 20:15:22 / Güncelleme: 30.06.2021 20:15:22 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Bitlis Valiliği, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Bitlis Belediyesi tarafından yürütülen Dere Üstü Islah Projesi'nde dere üstünde işyerleri bulunan esnafların işyerlerini boşaltmaları için verilen süre 30 Haziran’da sona eriyordu.

Bitlis Valiliği tarafından alınan kararla Kurban Bayramı sonuna kadar bazı işyerlerinin boşaltma işlemleri 30 Temmuz’a kadar ertelenecek.

Kurban Bayramı ve henüz işyerini toparlayamamış bazı esnaflar için valilik, belediye ve çevre şehircilik müdürlüğü değişik tedbirler almaya başladı.

Esnafların mağdur olmamaları ve projenin de sekteye uğramaması için çalışan ekipler, daha önceden dere üstünde bulunan işyerlerinin 30 Haziran 2021 tarihinde elektrik ve sularının kesileceğini açıklamıştı.

Bazı esnafların halen taşınmadıkları ve toparlanamadıkları göz önüne alınarak, bir dizi görüşmeler sonucunda çeşitli kararlar alındı.

Alınan kararın detayları ise şöyle açıklandı:

“Dere üstünde bulunan esnafların hem yaklaşan Kurban Bayramı hem de zamanında toparlanması için bir dizi karar alındı. Alınan karar doğrultusunda, esnaflar, 30 Temmuz 2021 mesai bitimine kadar boşaltacaklarına dair imzalı taahhütname vermeleri durumunda elektrikleri ve suları kesilmeyecek. Bu duruma karşı çıkan ve taahhütname imzalamayanların da elektrik ve suları kesilecek." (İLKHA)