Anal Sürtünme Haram mıdır? Anal ilişki haram mıdır?

Alimler ve Medreseler Birliğinin Fetva kurulu, arama motorlarında sıkça yakalanan, ama konunun mahremiyeti nedeniyle açıktan pek de dile getirilmeyen anal sürtünme ve anal ilişki konularına açıklık getirdi. Peki ters ilişki diye tabir edilen anal ilişki haram mıdır? İlişkiye girmeden sadece anal sürtünme yoluyla tatmin caiz midir? İşte bu ve daha fazlasının cevabı haberimizde.

Ekleme: 28.06.2021 23:55:51 / Güncelleme: 29.06.2021 22:47:32 / Güncel
Destek için 

Doğruhaber - Haber Merkezi

Fetva Kurulunun açıkladığı kadarıyla anal ilişki ve anal sürtünmeyle ilgili fıkhi hüküm şöyle:

Peygamber (aleyhissalatu vesselam)'ın, “Eşine arkasından yaklaşan kimse lanetlenmiştir." (Ahmed bin Hanbel, el-Müsned, XV, 457, No: 9733) hadisi şerifiyle anal ilişki yani kadına makadından yaklaşmak haram kılınmış ve büyük günahlardan olduğu belirtilmiştir. Yine Ebu Hureyre (radiyallahu anh), konuyla ilgili Efendimiz (aleyhissalatu vesselam)'dan şu hadisi aktarır: Bir kimse, eşine hayızlıyken veya arkasından yaklaşırsa Muhammed'in üzerine indirileni inkâr etmiştir (Tirmizî, Tahâret 102, No: 135). Meselenin ehemmiyeti ve yapılan fiilin kötülüğüne binaen Sevgili Peygamberimiz, böyle bir uslub kullanmıştır. Yoksa, bu fiili işleyen kimse islam dairesinden çıkmaz.

Bakara suresinde geçen “Kadınlarınız sizin ekinlerinizdir. Onlara dilediğiniz şekilde yaklaşabilirsiniz" (223) ayetine gelince; Yahudiler, kadınlara arkadan öne doğru yaklaşıldığında doğan çocuğun şaşı olacağı inancındaydılar. Bunun üzerine Allah (cc) bu ayeti indirerek söyledikleri sözün geçersiz olduğunu bildirdi (Ebüssuûd Efendi, İrşâdü’l-Akli’s-Selîm I, 470).

Kişinin üzerinde elbise veya iç çamaşırı varsa ya da bunlardan biri bulunmadığı halde kişi bu fiili işlemeyeceğinden eminse sürtünme vb. yollarla eşiyle oynaşmasında herhangi bir sakınca yoktur.