Minia Kudüs tırı halktan yoğun ilgi gördü

Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı iş birliğiyle hazırlanan Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırını ziyaret Gaziantep halkı, Kudüs'e ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Ekleme: 29.06.2021 18:20:18 / Güncelleme: 29.06.2021 18:25:15 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Türkiye genelinde farklı illerde vatandaşların ilgisine sunulacak Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı'nın iş birliği ile hazırlanan Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırına Gaziantep halkı yoğun ilgi gösterdi.

"Gazze'ye Derman Ol" sloganıyla illeri dolaşan Minia Kudüs tırı gittiği her ilde halkın yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

 

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gönüllerde diri tutmak için Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı'nın iş birliği ile organize edilen program kapsamında startı İstanbul’da verilen Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırına yoğun ilgi gösteren halk, kendilerine Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı hatırlatan maket çalışmasından dolayı Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı’na teşekkür etti.

Dün Gaziantep’e gelen ve bu akşam 22.00'ye kadar İstasyon Meydanı’nda halkın ziyaretine açık olan Minia Kudüs tırını ziyaret eden halkın duygu dolu anlar yaşadığı görüldü.

Minia Kudüs tırını ziyaret eden HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Ubeydullah Çakır, Kudüs ve Mescid-i Aksa ruhunun diri kalması için çalışma yürüten Yetimler Vakfı’na teşekkür etti.

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın mazlumiyetinin gözler önünde olduğunu belirten Çakır, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gönüllerde diri tutmak için kente getirilen Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırının ziyaret edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kudüs ve Mescid-i Aksa için yapılan etkinliklere destek verilmesi gerektiğini belirten Çakır, “Bugün kim Kudüs adına ne yapıyorsa Filistin ve Kudüs’teki kardeşlerimize destek vermek amacıyla yapmaktadır. Filistin’deki kardeşlerimizin Filistin’den getirdiği taşlarla Mescid-i Aksa ve Kubbet'üs-Sahra yapmışlar, güzel bir çalışma olmuş. Allah onlardan razı olsun. Şehir şehir dolaşan bu tır Gaziantep’imize de gelmiştir. Kudüs adına yapılan etkinlikler Filistin’deki kardeşlerimizin yüreğini soğutacaktır. Müslümanların birlik ve beraberliğini devam ettirmesi gerekiyor. Bu tırı Gaziantep’e getiren Yetimler Vakfı’ndan Allah razı olsun.” dedi.

“İnşallah bir gün Kudüs’ün özgürlüğünü göreceğiz”

Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırını çok güzel bulduğunu belirten Celal Tunç, “Böyle güzel bir organizasyonu yaptığı için Yetimler Vakfı’na teşekkür ederiz. Tırı çok beğendik ve ziyaret etmeye geldik. İnşallah Rabbim bir gün gerçek Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmeyi de bize nasip eder. İnşallah bir gün Kudüs’ün özgürlüğünü göreceğiz. Minia Kudüs tırı çok ilgi çekiyor. Bu tırı hazırlayanlardan Allah razı olsun. Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekiyor. Herkesin kalbi Kudüs için atmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Kudüs ve Mescid-i Aksa konusunda herkesin duyarlı olması gerekiyor”

Mescid-i Aksa bütün Müslümanların ortak davası olduğunu ifade eden Bilal Çevik, “Rabbim inşallah bu ortak dava da yüzümüzü karartmazsın. Rabbim inşallah Mescid-i Aksa'da hiçbir şey yapamıyorsak da namaz kılmayı bizlere nasip eylesin. Mescid-i Aksa'da yaşanan zulümleri maalesef görüyoruz ve her gördüğümüzde de içimiz kan ağlıyor, bayağı üzülüyoruz. Allah razı olsun, bu çalışmalar çok güzel ve gerçekten çok duyarlı bir çalışma olmuş. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Kudüs ve Mescid-i Aksa konusunda herkesin duyarlı olması gerekiyor. Bu tür etkinliklerin her kesimin farklı desteklemesi ve sahiplenmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Kudüs’e ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmamız gerekiyor”

Minia Kudüs tırının çok güzel hazırlandığını belirten Ömer Çoban, böyle bir güzel organizasyondan dolayı Yetimler Vakfı’na teşekkür ederek şunları söyledi:

“Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı yakından görmek en büyük hayalimiz. Yetimler Vakfı'ndan Allah razı olsun, çok güzel bir etkinlik yapmışlar. Filistinli kardeşlerimizin yardımı ile yapılan Mescid-i Aksa maketi olmuş. Tırı gezdik, sanki Mescid-i Aksa ve Kudüs'teymişiz gibi bir atmosfer yaşadık. Heyecanlandık ve duygu dolu anlar yaşadık. Kudüs bugün işgal altında yaramız kanıyor. Kudüs’e ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmamız gerekiyor.”

“Bu organizasyonla Mescid-i Aksa’ya gitmiş gibi içimizde bir sevinç var”

Mescid-i Aksa'nın maketinden bile etkilendiğini belirten Muhareem Koçuşağı ise, “Kudüs Mescid-i Aksa tırını yapanlardan ve emeği geçenlerden Allah razı olsun. Gerçekten çok güzel bir organizasyon oluşturulmuş. Her ne kadar Mescid-i Aksa'ya gitme imkanınız olmasa da bu organizasyonla Mescid-i Aksa’ya gitmiş gibi içimizde bir sevinç var. Yetimler Vakfı’nın yapmış olduğu etkinlik güzel bir etkinlik olmuş. Tüm halkımızı da bu etkinliğe bekleriz.” diye konuştu.

“İnşallah Mescid-i Aksa'yı görmek de bize nasip olur”

Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkılması çağrısında bulunan Sena Sever de, “Hepimiz biliyoruz Kudüs ve Mescidi- Aksa ümmetin ortak sorunu olduğundan dolayı buraya geldik. Bu etkinlikle Gaziantep halkının dikkatini çekmeye çalışıyoruz. Bu maket ile insanların Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı hatırlamasını istiyoruz. Maketi gayet güzel buldum. Her türlü hazırlık yapılmış, emeği geçenlerden Allah razı olsun ve maketi çok beğendim. Sanki gerçeğini görmüş gibi oldum. İnşallah Mescid-i Aksa'yı görmek de bize nasip olur.” temennisinde bulundu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler