Müsilaj için oluşturulan Bilim Kurulu yarın ilk toplantısını yapacak

Marmara Denizi'ni müsilajdan temizlemek için hazırlanan 22 maddelik Marmara Denizi Eylem Planının ardından, Marmara Belediyeler Birliği bünyesinde, 21 bilim insanından oluşturulan Bilim ve Teknik Kurulu ilk toplantısını yarın yapacak.

Ekleme: 28.06.2021 20:40:24 / Güncelleme: 28.06.2021 20:41:44 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Başkanlığını Prof. Dr. Hasan Mandal'ın yaptığı Marmara Denizi Eylem Planı Bilim ve Teknik Kurulu, yarın ilk toplantısını TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nde yapacak.

Toplantı öncesi saat 14:00'de Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, basın mensuplarına bilgilendirme gerçekleştirilecek.

Marmara Denizi'ni tehdit eden müsilajdan temizlemek için yapılan ilk inceleme ve araştırmalar sonrasında, Kocaeli'nde gerçekleştirilen toplantıda 22 maddelik eylem planı açıklanmıştı. 24 Haziran günü Marmara Belediyeler Birliği bünyesinde, 21 bilim insanından oluşturulan Bilim ve Teknik Kurulu duyurulmuştu.

Müsilaj ile mücadele kapsamında hazırlanan 'Eylem Planı'nın ilk maddesinde yer alan ve Marmara Bölgesi'nde kirliliğin azaltılması ve izleme çalışmalarının yürütülmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ilgili kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, sanayi odaları ve STK'lardan geçmiş günlerde bir koordinasyon kurulu oluşturulmuştu. (İLKHA)