Bingöl İHH'dan Gazze yararına yardım kermesi

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), "Gazze'ye Umut Ol" sloganıyla Filistinliler yararına 30 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında "Hayır Çarşısı" kermesi düzenleyecek.

Ekleme: 28.06.2021 17:20:20 / Güncelleme: 28.06.2021 17:20:20 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

İHH'nın, siyonist işgalciler tarafından havadan ve karadan saldırıya uğrayan Filistin için ayni, nakdi ve ilaç yardımı çağrısına, Bingöl İHH'dan destek geldi.

Bingöl İHH, "Gazze'ye Umut Ol" sloganıyla Filistinliler yararına Genç Caddesi 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda 30 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında 3 gün boyunca "Hayır Çarşısı" kermesi düzenleyecek.

Düzenlenecek yardım kermesinin tüm geliri siyonist işgal rejimi saldırılarında yıkılan ya da hasar gören Filistin'in Gazze şehrindeki binaların yeniden inşasına destek için gönderilecek.

Konu ile ilgili yazılı açıklamada bulunan Bingöl İHH Derneği Başkanı Muhittin Gili, "Terör rejimi israilin Filistin'e havadan ve karadan yaptığı saldırı sonrası İHH olarak 'Gazze'ye Umut Ol' kampanyası başlatmıştık. Yaptığımız çalışmalar sonrası 'Kudüs'ün Kılıcı' savaşı sonrası Gazze'de savaştan etkilenen ve evleri yıkılan kardeşlerimize gıda yardımında bulunmuştuk. Gazze'ye umut olup yeniden inşa etmek için düzenleyeceğimiz 'Hayır Çarşısı' Genç Caddesi 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda 30 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında kermese tüm halkımız davetlidir. Kermeste elde edilen gelirleri İHH İnsani Yardım Vakfı üzerinden Gazze'ye ulaştıracağız. İşgalci israilin saldırıları sonucu zor durumda olan Gazze halkını yalnız bırakmayalım." dedi. (İLKHA)