Bîngol şewitî (Bingöl Yandı)

Bingöl'ün Genç ilçesinde 3 gün önce çıkan yangın, tahribata yol açtı. HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ise müdahalenin yetersiz olduğunu belirtti.

Ekleme: 28.06.2021 15:50:27 / Güncelleme: 28.06.2021 15:50:27 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

HABER MERKEZİ- AA

Bingöl'ün Genç ilçesinde 3 gün önce çıkan ormanlık alandaki yangın henüz söndürülemedi. Yangın söndürme çalışmaları devam ederken ortaya çıkan görüntü yürekleri sızlattı. HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ise önceki gün yaptığı açıklamada, müdahalenin yetersiz olduğunu belirtti.

1000 DÖNÜMLÜK ALAN ZARAR GÖRDÜ

İlçeye bağlı Güzeldere ve Dedebağı köyleri mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle 25 Haziran'da başlayan kuru otların tutuşması ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangına aradan geçen 3 güne rağmen söndürülemedi. Çalışmalara Orman Genel Müdürlüğüne ait 2 yangın söndürme helikopteri, 10 arazöz, 5 kepçe ve dozerin katıldığı belirtildi. Yangında, yaklaşık 1000 dönümlük alanın zarar gördüğü öğrenildi.

“ACİL MÜDAHALEYE DAVET EDİYORUZ”

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, müdahalenin yetersiz olduğunu ifade etti. Alpaya, “Genç İlçe Başkanımız ve beraberindeki heyet Genç İlçemize bağlı Sivan bölgesinde 3 gündür süren orman yangının bulunduğu bölge ve köyleri ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Bölgede süren yangın maalesef giderek büyümekte, kısıtlı müdahaleler yeterli olmamaktadır. Yetkili tüm birimleri daha kapsamlı ve acil müdahaleye davet ediyoruz.” dedi. 

İlgili Haberler İlgili Köşe Yazıları