Cumhurbaşkanı Erdoğan yanlışta ısrarcı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık yaptığı 'Kadına Karşı Şiddetle Mücadele' konulu toplantının detaylarını yazdı.

Ekleme: 28.06.2021 15:04:23 / Güncelleme: 28.06.2021 15:37:18 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Abdülkadir Selvi, toplantıya ilişiklin detayları anlattığı yazsınındı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 6284 sayılı kanuna sahip çıktığını aktardı. Bilindiği üzere 6284 sayılı kanun kamuoyunda aileyi yıkan yasa olarak biliniyor. Ayrıca kamuoyu İstanbul Sözleşmesine dayandırılarak çıkarılan yasanın iptal edilmesini istiyor.

Selvi, yazısının ilgili bölümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili, 'Toplumsal hayatı etkileyecek bir hava oluştuğu için geri çekildik' dediğini belirtti.

“6284 SAYILI KANUN’U KORUYACAĞIZ”

Selvi, şöyle devam etti: "Erdoğan’ın sözleri sadece bunlar değil, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda katılımcıları da etkileyen şu konuşmayı yapıyor: 'Kadına şiddetle mücadele konusundaki tavrımız. Sonuna kadar mücadele ediyoruz, edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’ndeki hakların korunduğu ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 Sayılı Kanun’u koruyacağız. Açıklanacak olan eylem planımız doğrultusunda Kadına Şiddetle Mücadele Yasası’nı daha da güçlendireceğiz. Kadına yönelik şiddetle mücadelede çok kararlıyız' diyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YANLIŞTA ISRAR EDİYOR!

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesinden çekilmesi kamuoyunda büyük bir sevinçle karşılanmıştı. Yıllardır gelen tepkiler üzerine iptal edilen sözleşmeye dayandırılarak çıkarılan Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 Sayılı Kanun ise olduğu gibi duruyor. Kamuoyunda aileyi yıkan yasa olarak bilinen 6284 sayılı kanunun halen kaldırılmaması ve savunulması kamuoyunda tepkiyle karşılanıyor.

İlgili Haberler