YKS soruları nasıldı? Sınav nasıl geçti? İşte öğrencilerin YKS yorumları!

ÖSYM tarafından hazırlanan YKS, Türkiye geneli yaklaşık 2 milyon 600 bin adayın katılımıyla birinci oturum olan Temel Yeterlik Testi gerçekleşti. Peki, YKS soruları nasıldı? Sınav nasıl geçti? İşte öğrencilerin YKS yorumları!

Ekleme: 26.06.2021 14:35:17 / Güncelleme: 26.06.2021 14:53:38 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

ÖSYM tarafından hazırlanan YKS, Türkiye geneli yaklaşık 2 milyon 600 bin adayın katılımıyla birinci oturum olan Temel Yeterlik Testi gerçekleşti. Yarın yapılacak olan Alan Yeterlik Testleri ve Yabancı Dil Testi'yle ikinci oturum tamamlanmış olacak. Peki, YKS soruları nasıldı? Sınav nasıl geçti? İşte öğrencilerin YKS yorumları!

 

Birinci oturum olan TYT'ye katılan üniversite öğrenci aday ve aileleri sınav öncesi sınav merkezlerine geldi. YKS'de çocuklarına destek olabilmek için sınav merkezlerine kadar eşlik eden aileler, sınav süresince çevredeki park alanlarında bekleyerek dualar ettiler.

Sınav sonrası düşüncelerini paylaşan üniversite adayları, sınav sorularının salgın sürecinde uygulanan uzaktan eğitim koşullarını göz önüne alınarak beklediklerinden daha basit şekilde hazırlandığını ifade etti.

Murat Kalay

Matematik soruları biraz zorlu olsa da genel itibariyle sınavının iyi geçtiğini belirten Murat Kalay, "Geçen yıla nispeten uzaktan eğitim sürecini göz önüne alarak sınavı biraz daha basitleştirmişler. Soruların tümü müfredata göre hazırlanmıştı." dedi.

"Zorlandığımız sorular olsa da genel itibariyle basitti"

Sınav süresince salgın kurallarından ödün verilmediğine dikkati çeken Kalay, "Sınav süresince pandemi kuralları en üst seviyedeydi. Sosyal mesafeye dikkat ediliyordu. Gözetmenler maskeliydi." ifadelerini kullandı.

Baran Kaya

Genel itibariyle sınavın başarılı geçtiğini söyleyen Baran Kaya, "Çalışan aday zaten her halükârda soruları cevaplayabilir. Muhakkak zorlandığımız sorular vardı. Daha çok matematikte zorlandım. Ama Türkçede de zorlandığım sorular vardı. Yapabildiklerimi cevapladım, bilmediğim soruların cevaplarını boş bıraktım. Sınav geçen yıla göre daha iyiydi." şeklinde konuştu.

Enes Akengin

Sınava hazırlıksız katılan adaylardan Enes Akengin ise basit sorular karşılaştığında çalışmadığına pişman olduğunu dile getirdi.

Akengin, "Sınava çalışmadığımdan dolayı kötü geçti. Ama sorular kolaydı. Bahsedilen kadar stres yoktu. Türkçede genelde paragraf sorularıydı, pek dilbilgisi sorulmamıştı. Sorulara bakıp kolaylığını fark ettiğimde çalışmadığımdan dolayı zoruma gitti. Artık gelecek seneye bir şeyler yapmayı bekliyorum." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar İlgili Galeriler