Uluslararası Af Örgütü işgal rejiminin sivillere yönelik hak ihlallerinin devam ettiğini açıkladı

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), tüm evrensel kanunları ve insani normları çiğneyen işgal rejiminin, savunmasız Filistinlilere yönelik en ağır hak ihlallerini sürdürdüğünü yayımladığı raporla ortaya koydu.

Ekleme: 26.06.2021 08:55:14 / Güncelleme: 26.06.2021 08:56:57 / Güncel
Destek için 

Siyonist işgal rejiminin işlediği suçlara geniş yer veren Af Örgütü, işgal altındaki Filistin kentlerindeki sivillere yönelik hak ihlalleriyle ilgili bir rapor yayınladı.

Raporda, işgalcilerin, kitlesel tutuklamalar gerçekleştirdiği, barışçıl protestoculara karşı yasa dışı güç kullandığı ve zindanlarındaki esirlere işkence ve kötü muamelede bulunduğu belirtildi.

Af Örgütü’nün resmî web sitesinde yer alan raporda, işgal polisinin, İsrail vatandaşı Filistinli Arapları, Yahudi yerleşimcilerin kendilerine karşı kasıtlı saldırılarından koruyamadığı belirtilerek, saldırıların sosyal medya mecralarından önceden duyurulduğu ancak İsrail güvenlik birimlerinin engel olmadığı ifade edildi.

UAÖ Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Yardımcısı Salih Hicazi, “Uluslararası Af Örgütü tarafından toplanan kanıtlar, işgal polisinin, işgal altındaki topraklarda ve Kudüs'teki Filistinlilere karşı uyguladığı acımasız ayrımcılığın ve kullandığı aşırı gücün çarpıcı bir resmini sunuyor.” dedi.

Hicazi, “İşgal polisi, ister Yahudi ister Filistinli olsun kontrolü altında yaşayan tüm insanları korumakla yükümlüdür. Ne yazık ki bölgede şiddet olaylarının patlak vermesi üzerine tutuklananlara bakıldığında kahir ekseriyetinin Filistinliler olduğu görülüyor.” ifadelerine yer verdi.

Af Örgütü’nün önemli isimlerinden Hicazi, işgal polisinin, tutuklanan Filistinli Müslümanlara karşı çok kötü ve sert davrandığına dikkat çekti.

Ayrıca raporda, siyonist örgütlerin ırkçılığa dayalı eylemlerini sürdürdüğü ve işgal rejiminin hukuksuzluklara göz yumduğu kaydedildi. (İLKHA)