​Eğitimcilerden üniversite adaylarına kaygı ve stres uyarısı

Eğitimciler, hafta sonu gerçekleştirilecek YKS oturumlarında öğrencilerin kaygı ve strese girmemeleri halinde daha başarılı olacaklarını söyledi.

Ekleme: 24.06.2021 18:20:22 / Güncelleme: 24.06.2021 18:27:43 / Eğitim / Elazığ Haberleri
Destek için 

Eğitim Danışmanı Murat Şahin, pandemi döneminin öğrencileri olumsuz bir şekilde etkilediğini, uzaktan eğitiminin yüz yüze eğitim kadar etkili olmadığına dikkat çekti.

Şahin, özellikle 12'nci sınıf öğrencilerinin sürekli olarak okulların açılması kapanması ve okullarda istikrarlı bir eğitim alınamaması nedeniyle alınabilecek eğitimden mahrum kaldıklarını vurguladı.

Önümüzdeki cumartesi ve pazar günü öğrencilerin YKS oturumlarına gireceklerini hatırlatan Şahin, "Üniversite sınavına girecek olan öğrenciler ders çalışıp birçok deneme çözdüler. Öğrencilerimiz şundan emin olsunlar ki, deneme sınavında çözdükleri sorular, bu hafta sonu girecekleri üniversite sınavı sorularından daha zordur. Üniversite sınavına girerken herhangi bir kaygı ve herhangi bir stres oluşturmayın." dedi.

Asıl olanın üniversitede gidilecek bölümün önemli olduğunu, özellikle üniversite öğreniminin bitmesinden sonra kişinin sevdiği bir iş dalına kavuşmayı hedeflemesi gerektiğini vurgulayan Şahin, sözlerine şu şekilde devam etti:

Bazı öğrenciler bana gelip şunu söylüyor, 'Hocam ben hangi bölüme gideyim?’ Ben de onlara, sen hangi bölümü seviyor ve istiyorsan senin için en iyi bölüm odur, diyorum.  Bir öğrenci kendi mesleğini severse inanın ki başarılı olur. Bizim ülkemizde genelde en büyük sıkıntı budur. Kişi öğretmenlik mesleğini sevmiyor, öğrencilerle uğraşmayı ve ders anlatmayı sevmiyor ama öğretmenlik bölümüne gidiyor.

Şahin, yapılacak olan TYT ve AYT sınavını, öğrencilerin gözlerinde büyütmemeleri gerektiğini, geçen yıl yapılacak olan sınavdan hiçbir farkının olmadığını, hatta kendisinin beklentisinin bu yıl ki sınavın daha kolay olacağını savundu.

Şahin, "10 gün önce sınav yerleri açıklandı. Özellikle büyükşehirlerde yaşayan öğrencilere sesleniyorum. Muhakkak gidin sınav yerlerinizi görün. Sınavdan yarım saat önce sınava gireceğiniz yerde hazır olun. Erken gidilmezse, daha önce bunları yaşadık, bir dakika geç gittiği için sınava giremeyenler oldu. Öğrencinin bir yıllık emeği boşa gitti. Öğrenciler bunun yanında kahvaltısını tam olarak yapıp, rahat kıyafet giysinler.  Sıvan esnasında Türkçe ve Matematik sorularına yoğunluk versinler. Şunu unutmasınlar, sınavda 4 yanlış bir doğruyu götürüyor. Onun için cevabı bilmiyorlarsa boş bıraksınlar." diye konuştu. (İLKHA)