Vergi(Haraç) almaya çıkan PKK, Süleymaniye’de köylülerle çatıştı!

Süleymaniye’nin Pişder ilçesinin Şênê köyünde PKK’liler ile köylüler arasında çatışma çıktı.

Ekleme: 24.06.2021 16:18:53 / Güncelleme: 25.06.2021 00:47:59 / Güncel
Destek için 

Yusuf Can - Haber Yorum

Kuzey Irak'ta yıllardır işgal ettiği bölgelerde yerli Kürt halkına kan kusturan PKK'nin çektirdiklerinin sonu gelmiyor.

PKK, Kuzey Irak Kürdistan'ında mazlum köylülerden VERGİ adı altında haraç dayatmasında bulunuyor.

Vatandaş gibi Barzani Yönetiminin de rahatsız olduğu bu uygulamadan vazgeçmeyen PKK unsurları bir kez daha Süleymaniye kırsalındaki köylülerden bu haracı toplamaya çalışınca köylülerle aralarında çatışma çıktı.

Pişder’in Şênê köyünde PKK’liler ile köylüler arasında çıkan çatışmada bir köylü  ve bir PKK'li yaralanıyor.

Basına konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Raperin 11’inci Şube Sorumlusu Hiwa Geylani; “Çatışma PKK’lilerin  köylülerden vergi(!) almak istemesi nedeniyle çıktı. Çatışmada Feqi Abdullah İsmail adlı köylü ile bir PKK’li yaralandı” ifadelerini kullandı.

PKK'nin Kürt halkına dayattığı sözde VERGİ talebinin arkasında yatan sebep ise ; yıllardan beridir büyük bir yalan olarak sarf ettiği " Kürtler için mücadele ediyoruz!" yalanıdır.

Kuzey Irak'taki "KÜRT OLUŞUMA" her fırsatta darbe vuran zarar veren ve bağımsızlığa giden yolu tıkamaya çalışan PKK olmasına rağmen,

Kürdleri en çok  katleden  ve Kürtlere en büyük zulmü yapan  kendisi olmasına rağmen PKK,  komünist/ inkarcı genetiğinde bulunan 'YALAN SÖYLEME' huyundan hiç vazgeçmeyerek Kürt halkını kandırma çabasına devam ediyor.

Bu olayda görüldüğü gibi fakirlikle boğuşan köylülerin ekmeğine ürününe göz koymakla yetinmiyor, "Hem malınız hem çoluk çocuğunuz partinindir (PKK'nindir)" demekten çekinmiyor.

PKK, silahlı birimleri bir yandan Kuzey Irak'ta bu zulmü işlerken diğer yandan doğal kurtarılmış (GASP ETTİĞİ) bölge ilan ettiği yere yaklaşan Peşmergeyi vuruyor bununla da yetinmeyen DURAN KALKAN gibi liderleri ekranlara çıkıp: "orada ne geziyordu o peşmergeler?" diye sorabiliyor.

Duran Kalkan, PKK'nin Kuzey Irak'taki varlığını da olduğundan fazla göstermeye çalışarak;

"KDP iki vilayette örgütlü, PKK 22 vilayette örgütlü." diye bariz bir YALAN söyleyerek tüm Kürtleri kandırmaya çalışıyor.

Şimdi Süleymaniye'de yaşanan bu hadise bir kez daha gösterdi ki ;

PKK unsurları Kuzey Irak'taki Kürtler tarafından da istenmiyor!